Portaal:Geschiedenis

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken


Portaal Geschiedenis.png

Portaal
 
 
Gewenste artikelen
 
 
Inschrijving
 
 
Galerij
 

Welkom

Welkom op het Geschiedenisportaal!
Hier kun je informatie vinden over de geschiedenis van Nederland, België en de rest van de wereld. Van de Eerste Wereldoorlog tot de ontdekking van Amerika. Van personen tot gebeurtenissen en van periodes tot voormalige landen. Via een speciale "tijdreis" kom je langs allerlei periodes in geschiedenis. Alles over geschiedenis vind je op een portaal!

Help ook mee met artikelen schrijven over de geschiedenis. Via het bovenstaande kopje "gewenste artikelen" vindt je allerlei artikelen die nog gemaakt of uitgebreid moeten worden. Natuurlijk mag je zelf ook een artikel bedenken. Veel schrijfplezier!

Lees ook

Artikel van de maand (Meer info...)

Het artikel van deze maand is....

Pinochet en Historia Política BCN.JPG

Augusto José Ramón Pinochet Ugarte, beter bekend als Augusto Pinochet, (geboren te Valparaíso op 25 november 1915 - gestorven te Santiago op 10 december 2006) was een Chileense generaal en de 30ste president van Chili. Pinochet wist met het Chileense leger de regering van Salvador Allende ten val te brengen, waarna hij zelf president werd. Hoewel Pinochet president was, was hij in feite een dictator. Tijdens zijn dictatuur zijn verschillende mensen vermoord, verdwenen of gevlucht uit het land.

Lees verder over dit onderwerp!


Belangrijke historische gebeurtenissen

De Belgische Revolutie

Tijdreis & subportalen

Tijdreis
Via het Portaal:Geschiedenis kun je als het ware een echte tijdreis beleven! Kom langs alle tijdvakken in de geschiedenis. Lees hoe men leefde in de prehistorie, over de veldslagen in de middeleeuwen, de rijkdom in de Gouden Eeuw, de vreselijke Eerste en Tweede Wereldoorlog en tot slot de tijd waarin we nu leven. Via deze link start je de tijdreis bij het eerste tijdvak (prehistorie). Onder aan elk portaal staat een link naar het volgende tijdvak. Wil je starten bij een ander tijdvak? Klik dan op een van de portalen van hieronder uit de tijdlijn. Prettige reis!
Tijdlijn

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "http://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Geschiedenis&oldid=457989"