1 Korinthe

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Paulus krijgt een visioen en valt van zijn paard

De Eerste brief van Paulus aan de Gemeente van Korinthe is gericht aan de inwoners van de belangrijkste stad van Griekenland na Athene. Maar eigenlijk is de brief gericht aan alle volgers van Jezus Christus. Om die reden staat de brief ook in de Bijbel. De brief is geschreven ruim 20 jaar na het leven van Jezus Christus, in het jaar 54 na Christus.

Het hooglied van de liefde

Het bekendste hoofdstuk is hoofdstuk 13, het Hooglied van de Liefde. Het wordt vaak voorgelezen bij mensen die trouwen in de Kerk. Hij schrijft dat je nog zo veel kan doen, maar als je geen liefde hebt, dan heeft het niet veel waarde.

Opstanding van Jezus Christus

Hoofdstuk 15 is ook bekend omdat het ingaat op de vraag hoe ons leven na de dood is. De meest opvallende uitspraak van de apostel Paulus staat in vers 6. Eerst schrijft Paulus hoe Jezus Christus is verschenen aan de 12 apostelen en vervolgens ook nog aan meer dan 500 van zijn volgelingen. Als Paulus het schrijft, zijn de meesten van hen nog in leven zijn. Hij nodigt de lezers van zijn brief dus eigenlijk uit om eens met hen te spreken.

Video


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=1_Korinthe&oldid=692392"