Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

American football

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

American football is een sport waarbij gespeeld wordt met een ovale bal.

Spel

De Quarterback gooit de bal naar mensen die vrij staan.
Als je de bal vangt dan moet je door blijven rennen tot dat je bij de eindzone aankomt en je maakt een touchdown.
Als je met de bal in je hand over de lijn heen komt dan moet je stoppen en waar de bal eroverheen is gegaan gaat de offense ook wel de aanvallers genoemd gaan die weer verder op die plaats.

Nederland

Je hebt natuurlijk ook een Nederlands team in Nederland van American Football. Zij hebben 15 april 2006 in Denemarken gespeeld.
Ze hebben met 6-2 gewonnen. Bij American football heb je als je een touchdown hebt gemaakt 6 punten daarna kun je ook nog een P.T. maken daar voor krijg je 2 punten dan moet je de bal door de palen heen kicken oftewel schieten.
Het Nederlands team moet 5,6,7 mei 2006 in Helsinki spelen. Bij american football heb je net als bij voetbal een team dat in de Amsterdam Arena speelt wij hebben de Amsterdam Admirals en bij voetbal heb je Ajax.
De meeste spelers die bij de Amsterdam Admirals zitten komen uit Amerika vorig jaar had je 2 Nederlanders die bij de Admirals zaten en dit jaar hebben we nog maar 1 Nederlander bij de Admirals zitten. Als je bij de Admirals wilt komen moet je gekozen worden om naar Tempa toe te gaan. Daarna moet je dan nog bijna 3 maanden daar heel hard trainen an als dat niet goed gaat sturen ze je naar huis toe.
Maar als het heel goed gaat met je en dat vinden de coaches ook, dan kan je bij de Admirals komen. Maar het is wel heel erg zwaar want je komt natuurlijk niet zomaar bij de Admirals daar moet je heel wat voor doen.

Cheerleaders

Bij de Amsterdam Admirals heb je ook cheerleaders die moeten ook speciale try-outs doen.
Als je cheerleader wilt worden moet je ook speciale audities doen.
Als je wilt moet je daar 18 jaar voor zijn en het oudste is 32 jaar maar dan moet je nog wel een top-uithuidingsvermogen hebben en moet alles strak in pak zitten dus een gladde buik.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=American_football&oldid=640532"