Amsterdam Museum

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De binnenplaats van het Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum, tot en met 2010 het Amsterdam Historisch Museum, is een museum in Amsterdam, dat gaat over de geschiedenis en het heden van de stad. In 1926 opende het museum haar deuren aan de Nieuwmarkt, waar later ook het Joods Historisch Museum bijkwam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren beide musea gesloten. In 1955 werd het museum heropend en sinds 1975 zit het op de huidige locatie bij de Kalverstraat.

In het museum zijn wisselde tentoonstellingen te zien over de meest uiteenlopende zaken die te maken hebben met Amsterdam. Toch zijn er ook een aantal vaste tentoonstellingen. Zo is de oude Regentenkamer in tact gelaten en dient als herinnering aan het oude weeshuis. De Schuttergalerij is voor iedereen vrij toegankelijk. Het behoort tot het museum, maar om het te zien hoef je geen entree te betalen. De galerij is een overdekt straatje met daarin groepsportretten uit de 17e en 18e eeuw. Voor zover bekend is het de enige vrij toegankelijke museumstraat in zijn soort.

De permanente tentoonstelling over de Hollandse meesters in de Hermitage Amsterdam is bedacht door het Amsterdam Museum.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Amsterdam_Museum&oldid=554515"