Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Badminton

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een badmintonwedstrijd (herendubbel)

Badminton is een sport waarbij je met een racket een shuttle moet wegslaan. De shuttle wordt over een net heen-en-weer geslagen met de rackets. De shuttle kan gemaakt zijn van plastic (nylon) of van veren.

Badminton wordt in een zaal gespeeld, alhoewel het ook buiten kan. Badminton is een hele snelle sport. Een shuttle gaat snel heen en weer. Het is een sport voor alle leeftijden.

Spelvormen

Er zijn verschillende vormen: singles, gemengd dubbels en heren/dames dubbels. Je kunt ook competitie spelen. Je zit dan met meestal 2 meiden en 2 jongens in een team. Tijdens een competitiewedstrijd spelen alle spelers een singel (2 meiden en 2 jongens), daarna speel je de dubbels (meidendubbel en jongensdubbel) tot slot speel je twee mixen (meid en jongen). Je kunt totaal 8 punten halen, per wedstrijd één.

Slagen

En er zijn verschillende soorten slagen zoals de clear, smash, dropshot en lob. In elke stad of dorp zit wel een badmintonvereniging. Rackets en shuttles zijn in bijna elke sportzaak te koop.

Geschiedenis

Badminton is bedacht in India, er zijn foto’s gevonden uit de 19e eeuw. De Britse soldaten speelden badminton in Brits-Indië. Daar werd het echter Poona genoemd naar de gelijknamige stad. In 1873 werd badminton geoefend op het landgoed van hertog van Beaufort. Vanaf dan wordt het spel algemeen badminton genoemd.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Badminton&oldid=628033"