Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Brussels Airlines

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brussels Airlines

Brussels Airlines A319-112 (OO-SSG) landing at Brussels Airport (1).jpg

IATA ICAO Roepletters
SN BEL BEE-LINE
Land Vlag van België België
Oprichting 7 november 2006
Hub(s) Brussels Airport
Vloot 51 vliegtuigen
Bestemmingen 92
Website Website van Brussels Airlines
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Brussels Airlines is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van België. De thuishaven is Brussels Airport in Zaventem, vlakbij Brussel. De luchtvaartmaatschappij is lid van de Star Alliance, een samenwerking tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder het Duitse Lufthansa en het Singaporeese Singapore Airlines. Brussels Airlines heeft 92 bestemmingen. Sinds 2012 vliegt de luchtvaartmaatschappij ook naar de Verenigde Staten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vooral naar Europeese en Afrikaanse bestemmingen. Ze heeft maar één bestemming in Azië: Tel Aviv in Israël.

Ontstaan

Brussels Airlines is ontstaan nadat de voormalige nationale Belgische luchtvaartmaatschappij, Sabena, failliet ging. Een onderneming van Sabena, Delta Air Transport werd overgenomen door de SN Air Holding. De maatschappij heette vanaf dat moment SN Brussels Airlines. In 2006 werden SN Brussels Airlines en een andere Belgische luchtvaartmaatschappij, Virgin Express, één luchtvaartmaatschappij met een nieuwe naam: Brussels Airlines.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brussels_Airlines&oldid=489825"