Help mee! Maak een account of meld je aan.

Een prettige Bevrijdingsdag!

Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Christina Grimmie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Optreden in 2014.

Christina Grimmie (Marlton, New Jersey, 12 maart 1994 – Orlando, Florida, 10 juni 2016) was een Amerikaanse zangeres, actrice en youtuber.

Vanaf 2009 werd ze snel bekender dankzij de muziekfilmpjes die ze op haar YouTube-kanaal postte. Hierin zong ze vooral eigen versies van allerlei bekende nummers. In 2013 bracht ze een eigen muziekalbum uit, With Love. In 2014 deed ze mee met de Amerikaanse versie van The Voice en werd derde, waarna ze een contract kreeg bij Island Records. In het voorjaar van 2016 maakte ze een tournee. In het voorjaar van 2016 speelde ze ook de hoofdrol in een film, The Matchbreaker.

Op 10 juni 2016 gaf ze een concert in Orlando. Na afloop daarvan werd ze terwijl ze handtekeningen uitdeelde van dichtbij neergeschoten door een 27-jarige man die daarna zelfmoord pleegde. Ze overleed een paar uur later in het ziekenhuis

Op 9 juni 2017 verscheen een tweede album met muziek van haar, All Is Vanity.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Christina_Grimmie&oldid=613522"