Ermelo (Nederland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ermelo
Ermelo vlag.svg Coat of arms of Ermelo.svg

P05-GL-positiekaart2-gemlabels.png

Provincie Flag of Gelderland.svg Gelderland
Talen
Inwoners 27.016 (313 inw./km²)
Oppervlakte 87,33 km²
Hoofdplaats(en) Ermelo
Hoofdstad
Burgemeester
Gezaghebber
Religie
Munteenheid
Postcode(s) 3850- 3853
Netnummer(s) 0341
Volkslied
Nationale feestdag
Website
Portaal Portal.svg Nederland


Ermelo is een plaats en een gemeente (dat is mét omliggende dorpjes) die in Gelderland ligt. Er woonden in april 2017 ruim 26.627 mensen in de gemeente Ermelo, dat is best veel. Om Ermelo heen liggen bos en heide gebieden. Door de heidegebieden kan je fietstochten maken. Je hebt het dorp Ermelo en de gemeente Ermelo. Op het plaatje rechts kan je het verschil goed zien.


Molen de koe

Op deze plek stond al een molen sinds 1423 en was een windkorenmolen. In 1871 is de molen door brand verwoest, daarna heeft men de romp van de achtkantige stellingmolen gekocht in Zaandam. Deze romp is toen in 1872 geplaatst op de huidige plek aan de Stationsstraat.

Ermelo heeft twee buurtschappen namelijk Horst en Telgt. Een buurtschap is een kleine groep woningen op het platteland.

Je wordt uitgenodigd om meer informatie te plaatsen over Ermelo, denk dan ook aan allerlei andere zaken die de moeite waard zijn om te beschrijven. Er zijn vast meer gebouwen die de moeite waard zijn, maak er foto's van en plaats ze bij het artikel. Meer info zie Website Molen de Koe

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ermelo_(Nederland)&oldid=751971"