Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Ermelo (Nederland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ermelo
Geografie
Gem-Ermelo-OpenTopo.jpg
Provincie Flag of Gelderland.svg Gelderland
Hoofdplaats Ermelo
Gemeente Ermelo
Oppervlakte 87.33 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
26.761 (31/01/2018)
313 inw./km²
Overige info
Postcodes 3850-3853
Zonenummer 0341

Ermelo is een plaats en een gemeente (dat is mét omliggende dorpjes) die in Gelderland ligt. Er woonden in april 2017 ruim 26.627 mensen in de gemeente Ermelo, dat is best veel. Om Ermelo heen liggen bos en heide gebieden. Door de heidegebieden kan je fietstochten maken. Je hebt het dorp Ermelo en de gemeente Ermelo. Op het plaatje rechts kan je het verschil goed zien.


Molen de koe

Op deze plek stond al een molen sinds 1423 en was een windkorenmolen. In 1871 is de molen door brand verwoest, daarna heeft men de romp van de achtkantige stellingmolen gekocht in Zaandam. Deze romp is toen in 1872 geplaatst op de huidige plek aan de Stationsstraat.

Ermelo heeft twee buurtschappen namelijk Horst en Telgt. Een buurtschap is een kleine groep woningen op het platteland.

Je wordt uitgenodigd om meer informatie te plaatsen over Ermelo, denk dan ook aan allerlei andere zaken die de moeite waard zijn om te beschrijven. Er zijn vast meer gebouwen die de moeite waard zijn, maak er foto's van en plaats ze bij het artikel. Meer info zie Website Molen de Koe

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ermelo_(Nederland)&oldid=681662"