Evangelie volgens Lucas

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Jezus en de voetgangers naar Emmaus

Het Evangelie volgens Lucas, vaak kortweg Lucas of Lukas genoemd, is het derde Evangelie in het Nieuwe Testament. Het is tussen 60 en 130 voor Christus geschreven. Het begint anders dan de andere evangeliën. De schrijver vertelt hoe hij serieus heeft geprobeerd om alle gebeurtenissen rondom Jezus Christus zo nauwkeurig mogelijk na te vertellen. Daarvoor heeft hij veel getuigen gesproken om zo een ordelijk verslag te geven van het optreden van Jezus. Lucas heeft voor een deel gebruik gemaakt van bronnen die ook in andere evangeliën zijn te vinden. Voor een deel zijn de bronnen anders. Zo komt hij tot teksten die soms een beetje anders zijn. Een voorbeeld is het Onze Vader uit het evangelie volgens Mattheüs.

Volgens de christelijke traditie is het boek geschreven door evangelist Lucas zelf. Uit wetenschappelijk onderzoek volgt dat het evangelie waarschijnlijk is geschreven door een onbekende christen, maar er zijn ook onderzoekers die zeggen dat Lucas het zelf kan hebben geschreven.

Videoclip

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Evangelie_volgens_Lucas&oldid=832426"