Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Florence (provincie)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Florence was tot 1 januari 2015 een provincie in Italië. Florence was een van de tien provincies van Toscane, maar is sinds 2015 een metropolitane stad. De oppervlakte was 3154 km² groot. Er waren 993.860 inwoners. De hoofdstad van Florence was Florence. Florence had 27 gemeentes; Bagno a Ripoli, Barberino Val d'Elsa, Vinci...

De stad Florence is lang bestuurd door de Medici. Dit was een rijke bankiersfamilie. Deze familie heeft ervoor gezorgd dat de stad Florence een hele belangrijke stad werd in de renaissancetijd. Deze stad is een van de belangrijkste steden op het gebied van beeldhouwkunst, literatuur, architectuur en schilderkunst. Veel werken van de kunstenaars Michelangelo en Leonardo da Vinci zijn hier te bewonderen. Ook zijn er dan ook prachtige musea met veel populaire schilderijen en beeldhouwkunst.

Overal waar je loopt in Florence kan je de renaissance tijd zien. Overal zie je marmer, lichte stenen en veel beeldhouwkunst. De beelden die je in de straten ziet zijn natuurlijk niet de originele. De originele staan allemaal in musea.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Florence_(provincie)&oldid=614353"