Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Tutorial/7

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Schrijfblok.gif

Vandalisme. Je hoort het wel eens. Hey, er is hier eens vandalisme gepleegd!, Nee, ik vermijd vandalen! of Ik vind vandalen stoer. Maar wat is vandalisme nou?

Vandalisme is een woord dat in het echt ook bestaat. Veel jongeren doen dat. Vandalisme betekent dat je dingen stukmaakt omdat je het leuk vindt, zoals gaten in buszitjes maken of graffiti spuiten op muren. Nou zou je denken: kan dat op een site? Ja, dat kan. Maar op een andere manier.

Vandalisme op deze site is net als vandalisme in het echt, maar dan breek je onze artikelen af. Je zet dan foute informatie in die artikelen, of je schrijft er vieze woordjes, of je haalt gewoonweg de pagina leeg. Dat mag niet en dat is niet leuk. Vooral niet voor de maker van het artikel. Misschien heeft 'ie er wel veel werk in gestopt. En dan kom jij aanlopen en even eens alles afbreken. Hoe zou jij je dan voelen, zal je dan denken.

Nou, veel kinderen denken daar niet aan en vinden het leuk om te vandaliseren. Gelukkig kunnen moderators, waar je in het vorig hoofdstuk over las, tegen hen optreden. Ze blokkeren die mensen. Zo kunnen ze de site niet meer bewerken. Dus geen woordjes meer plaatsen en geen artikelen meer afbreken! Dat kan voor een bepaalde tijd zijn (zoals, 2 uur), maar ook voor altijd (onbepaald). Een blokkade kunnen moderators er ook altijd weer afhalen. Meestal kan je ook een mod mailen, voor als je onschuldig bent.

Klaar!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/Tutorial/7&oldid=595316"