Haastrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Haastrecht
HaastrechtLocatie.png
Geografie
Provincie Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Hoofdplaats Geen
Gemeente Vlist
Oppervlakte ? km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
4.500 (01/01/2007)
? inw./km²
Overige info
Postcodes ?
Zonenummer ?

Haastrecht ligt aan de Hollandse IJssel in de gemeente Vlist in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

In het centrum vindt je verschillende soorten winkels. Je hebt er kapsalons en een supermarkt zitten. Er zijn 3 basisscholen: De Morgenster, de Katharinaschool en de Vlisterstroom.

Haastrecht is verdeeld in verschillende wijken: Bergvliet oud, Bergvliet nieuw, Hofkamp, Achterpoort, Dorp, Stein oost en Stein west.

Museum: Er zijn verschillende musea in Haastrecht, het bekendste en belangrijkste is Museum Bisdom van Vliet. Voor dit museum heb je het Haastrechtse bos. Dit bos was eerst de tuin van de personen die in het museum woonde. Het bos heeft twee kanten. Het nieuwe bos en het oude bos.

Feesten in Haastrecht: Jaarmarkt, koninginnedag en ook van de kerstmarkt. Elk jaar is er ook kermis. Het chocoladefestival is ook elk jaar in Haastrecht. Dit is een soort jaarmarkt waar alles in het thema chocolade is.

Gebouwen:

  • Stadhuis
  • Concordia: hierin worden verschillende activiteiten gegeven. Zo kan je er kijken naar toneelstukken, maar er wordt ook nog sportles gegeven.
  • Verenigingsgebouw: dit heeft ongeveer dezelfde functie als het Concordia.
  • Zwembad 'De Loete': Dit zwembad heeft 3 baden. Één peuterbad, een ondiep bad en een diep bad met 2 duikplanken en een glijbaan. Achter het zwembad vindt je ook een groot grasveld.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Haastrecht&oldid=681663"