Hotel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een hotel is een gebouw waar je kunt overnachten. Je hebt zowel luxe als simpele hotels. Sommige plekken staan bekend om hun hotels. Een voorbeeld hiervan is Las Vegas. De hotels hier hebben allemaal een thema, zoals Egypte of het circus. Ook Hawaï en Dubai zijn bekend om hun hotels.

Soorten hotels

Je hebt verschillende soorten hotels:

  • Hostels: Hierbij lig je met veel mensen op een kamer. Hostels zijn goedkoop.
  • All inclusive: Bij All Inclusive krijg je behalve een kamer ook ontbijt, lunch en avondeten. All Inclusive is vaak duur. Je vind veel van dit soort hotels op toeristische plekken zoals Spanje en Turkijë.
  • Appartementen: Een appartementencomplex zijn allemaal kleine huisjes. Ze hebben ook een keukentje.
  • Apparthotel: In een apparthotel heb je appartementen met faceliteiten van een hotel. Je hebt dus ook gewoon een restaurant waar je kan eten.
  • Inn: Een inn is een klein hotel met kleine en goedkope kamers. Inns zie je veel in Amerika.

Burj al Arab

Burj al Arab is het meest luxe hotel op de wereld. Het heeft als enige 7 sterren. Het hotel ligt in de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Burj al Arab heeft de vorm van een zeil en ligt op een kunstmatig eiland.

Bekende hotelketens

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hotel&oldid=762576"