Kalverhoek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sportcomplex Kalverhoek
Header Kalverhoek.JPG
Informatie
Bijnaam
Plaats Wijdewormer
Capaciteit
Bouwjaar
Geopend 2016
Kosten 12 miljoen
Architect(en)
Eigenaar
Beheerder
Bespelers ZCFC
AZ
Jong AZ
Eerste wedstrijd
Laatste wedstrijd
Gerenoveerd
Gesloten
Afgebroken
Veldafmetingen
Oppervlakte
Vroegere namen
Naam tribunes
Portaal Portaalicoon Sport

Sportcomplex Kalverhoek is een sportpark in Wijdewormer, gelegen in de Zaanstreek. Hier speelt amateurclub ZCFC uit Zaandam zijn wedstrijden, ook maken de honk- en softbalclub ODIZ Frogs en wielerclub DTS gebruik van dit complex. Daarnaast is dit sportpark de trainingslocatie van AZ en de AZ Jeugdopleiding en speelt Jong AZ hier zijn wedstrijden.

AFAS Trainingscomplex

Het AFAS Trainingscomplex is het nieuwe sportcomplex van de AZ Jeugdopleiding. Het ligt aan de Zuiderweg, in de buurt van Zaandam in de gemeente Wijdewormer. In mei 2014 werd besloten om op deze plek het nieuwe trainingscomplex te bouwen, waarvan de eerste paal in het najaar van 2015 de grond in ging. Vervolgens werd de eerste wedstrijd op 3 oktober 2016 gespeeld, terwijl het hoofdgebouw nog in aanbouw was. Met het voltooien van het trainingscomplex is de link van AZ met Zaanstreek weer hersteld.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kalverhoek&oldid=752333"