Lady Gaga

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lady GaGa tijdens een optreden in Stockholm, Zweden

Stefani Joanne Angelina Germanotta, beter bekend als Lady GaGa, is een zangeres en actrice. Ze werd geboren in een Italiaanse aan de Lower East Side van Manhattan op 26 maart 1986. Ze werd bekend door haar werk in elektronische muziek, daarvoor kreeg ze ook een Grammy Award.

Lady GaGa staat ook bekend om haar grote, gekke en uitbundige kleding. Zo droeg ze eens een vlees-jurk en een plastic-nonnen pak. Veel mensen vinden haar daardoor leuk, anderen vinden het maar niets.

Lady Gaga's jeugd en leven

Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze o.a. voor The Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing. Later schreef ze haar eigen muziek. Ze zei in interviews dat ze ruim 25 jaar aan de top wil staan.

Lady Gaga is bekend geworden door de hits Just Dance, Pokerface en LoveGame. Ze maakte haar debuut met het album The Fame. In de zomer van 2009 bereikte een ander liedje van haar de top; Paparazzi. Ze heeft een eigen parfum, Lady Gaga fame.

2013-heden: Artpop

In augustus 2012 maakte Lady Gaga bekend dat haar derde studioalbum Artpop heet. De eerste single kwam echter een jaar later uit, getiteld Applause. Deze single zou op 19 augustus uitkomen, maardoor het nummer daarvoor al uitlekte op het Internet, werd de datum verschoven naar 12 augustus. Dit nummer werd geen groot succes, en stond maar 9 weken in de Top 40. Ter vergelijking: Just Dance stond 19 weken in de Top 40, Bad Romance 17, Born This Way 11 en Applause dus maar 9 weken.

Albums en liedjes

Lady Gaga maakte de volgende bekende liedjes;

Lady Gaga maakte de volgende bekende albums;

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lady_Gaga&oldid=763533"