Laurens Dassen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Laurens Dassen Volt 2019.jpg

Laurens Antonius Josephus Maria (Laurens) Dassen (Eindhoven, 19 oktober 1985) is een Nederlands politicus van Volt Nederland. Dassen was tussen 2018 en 2020 de voorzitter van Volt en werd in 2021 de fractievoorzitter van de partij.

Dassen werd geboren in 1985 in het Noord-Brabantse Eindhoven en groeide op in Knegsel. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit, waar hij in 2011 afstudeerde. Vervolgens werkte hij enige jaren voor de bank ABN AMRO. Dassen begon zich zorgen te maken over het opkomende nationalisme met verkiezing van Donald Trump en de Brexit. Hierdoor ging hij zich in de politiek interesseren. In 2018 zegde hij zijn baan bij ABN AMRO op. Dassen richtte vervolgens met Reinier van Lanschot Volt Nederland op, de Nederlandse afdeling van Volt Europa.

Namens Volt Nederland deed hij mee aan de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Hij stond op nummer 3 van de kieslijst, maar Volt Nederland behaalde geen zetels. Dassen werd verkozen tot lijsttrekkers namens Volt Nederland voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Dassen richtte zich vooral op zaken als klimaat, Europese samenwerking, veiligheid, migratie en sociale ongelijkheid. Volt Nederland behaalde 3 zetels in de Tweede Kamer en Dassen werd hierdoor fractievoorzitter.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Laurens_Dassen&oldid=660939"