Mediahuis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mediahuis
Mediahuis logo.svg
logo Mediahuis
Slogan
Rechtsvorm
Oprichting 2013
Voorganger
Opheffing
Oorzaak einde
Oprichter
Onderdeel van
Eigenaar
Sleutelfiguren Thomas Leysen (voorzitter van de raad van bestuur)

Gert Ysebaert (CEO)

Land
Locatie Antwerpen, Vlag van België België
Werknemers 4597 (2022)
Producten
Sector
Industrie
Omzet € 1223 miljoen (2022)
Winst € 65,5 miljoen (2022)

Website
Portaal Portal.svg Economie

Mediahuis is een mediabedrijf uit België het bedrijf verzorgt media als kranten in de Benelux, Duitsland en Ierland. Onderdelen zijn onder meer Mediahuis België, Mediahuis Nederland en Mediahuis NRC. In 2022 telden alle nieuwsmerken van Mediahuis 1,8 miljoen abonnees.

Mediahuis is de uitgever van de Vlaamse kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Gentenaar, Het Belang van Limburg en Metro en de Nederlandse kranten De Limburger, NRC Handelsblad, De Telegraaf, Metro en de dagbladen van Holland Media Combinatie. Mediahuis had in 2017 een marktaandeel van 39,1% op de dagbladenmarkt van Nederland. In Ierland wordt de Irish Independent uitgegeven.

Naast deze kranten baat het bedrijf ook platvormen (APP's) uit zoals Zimmo.be, Vroom, Jobat, LimburgVac, Jaap, Speurders, Autovisie e.a. en bezit het de radiozenders Nostalgie en NRJ België (in een joint venture met SBS Belgium).

De dagbladen van Holland Media Combinatie zijn:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mediahuis&oldid=861918"