Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Lanzarote en Beleg van Leiden (1573-1574)

Melbourne

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Farm-Fresh bullet go.png Dit artikel gaat over de Australische stad Melbourne. Voor andere plaatsen die Melbourne heten, klik hier.
Melbourne

Melbourne is de hoofdstad van de Australische staat Victoria.

Melbourne is met 3.559.700 inwoners (2004) de op één na grootste stad van heel Australië, na Sydney. Het werd gesticht door een groep kolonisten uit Tasmanië in 1835, en in 1842 werd Melbourne officieel een stad.

Ook zitten er een aantal universiteiten in Melbourne, zoals de 'University of Melbourne', de oudste universiteit in Victoria en de 1 na oudste in Australië, de 'Monash University' en de 'Royal Melbourne Institute of Technology'. De University of Melbourne stond in 2006 op nummer 2 op de lijst van Australisch beste universiteiten, na de 'Australian National University', hij stond in 2005 echter wel op nummer 1.

Een paar bijnamen van Melbourne zijn; Europe of Australia, Bleak City, The true Capital of Australia, Smellbourne, City by the Bay, The City of 'Four seasons in one day', Melbin en Marvellous Melbourne


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Melbourne&oldid=606728"