Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het ministerie van OCW is gevestigd in de Hoftoren in Den Haag.
Logo ministerie OCW.svg

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, OCW, is een ministerie in Nederland. Sinds 10 januari 2022 is Robbert Dijkgraaf van D66 de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij wordt ondersteund door Fleur Gräper-van Koolwijk van D66, de staatssecretaris voor Cultuur en Media. Daarnaast valt de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Mariëlle Paul van de VVD, ook onder dit ministerie.

Het ministerie is verantwoordelijk op alles op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Denk hierbij vooral aan scholing, kunst en onderzoek.

Taken

Het ministerie van OCW heeft als taak alles wat met cultuur, onderwijs en wetenschap te maken heeft, te verzorgen. Het ministerie zorgt bijvoorbeeld voor geld voor de rijksmusea, tentoonstellingen en het onderhoud van rijksmonumenten. Qua onderwijs zorgt het ministerie voor goed onderwijs voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen. Het onderdeel wetenschap heeft te maken met alles waar onderzoek naar gedaan wordt deels of helemaal te betalen. Daarnaast valt de Nederlandse Publieke Omroep ook onder het ministerie.

Ministers

Het ministerie van OCW bestaat sinds 1994 en heeft sindsdien deze ministers gehad:

Link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ministerie_van_Onderwijs,_Cultuur_en_Wetenschap&oldid=848529"