Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het ministerie van OCW is gevestigd in de Hoftoren in Den Haag.
Logo ministerie OCW.svg

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap of afgekort OCW is een ministerie in Nederland. Het ministerie is verantwoordelijk op alles op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Denk hierbij vooral aan scholing, kunst en onderzoek.

Het ministerie heeft als minister Ingrid van Engelshoven (D66). Daarnaast valt de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media onder het ministerie. Dit is Arie Slob van de ChristenUnie.

Taken

Het ministerie van OCW heeft als taak alles wat met cultuur, onderwijs en wetenschap te maken heeft, te verzorgen. Het ministerie zorgt bijvoorbeeld voor geld voor de rijksmusea, tentoonstellingen en het onderhoud van rijksmonumenten. Qua onderwijs zorgt het ministerie voor goed onderwijs voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen. Het onderdeel wetenschap heeft te maken met alles waar onderzoek naar gedaan wordt deels of helemaal te betalen. Daarnaast valt de Nederlandse Publieke Omroep ook onder het ministerie.

Ministers

Het ministerie van OCW bestaat sinds 1994 en heeft sindsdien deze ministers gehad:

Link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ministerie_van_Onderwijs,_Cultuur_en_Wetenschap&oldid=670836"