Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of afgekort VWS is een ministerie in Nederland. De huidige minister van VWS is Hugo de Jonge en de huidige staatssecretaris hiervoor is Paul Blokhuis. Sinds het begin van het Kabinet-Rutte III is er ook een minister voor Medische Zorg. Deze minister was Bruno Bruins, die opstapte naar onwel te zijn geworden tijdens het Corona debat op 18 maart 2020. Zijn taak is overgenomen door Hugo de Jonge.

Als belangrijkste taak heeft het ministerie de volksgezondheid. Hier worden de ziekenhuizen, geneesmiddelen, het personeel en de kosten mee bedoeld. Daarnaast is het ministerie verantwoordelijk voor de behandeling van verslaafden, de veiligheid van voedsel en de zorg van jongeren en ouderen. Deze verantwoordelijke taken vallen onder het kopje welzijn. Daarnaast is er nog derde hoofdtaak en dat is sport.

Ministers

Het ministerie bestaat sinds 1984 en dit zijn de ministers sindsdien:

Link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ministerie_van_Volksgezondheid,_Welzijn_en_Sport&oldid=670867"