Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Mummie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Egyptische mummie met de spreuken op zijn lichaam

Een mummie is een lichaam van iemand dat na zijn of haar dood héél erg goed bewaard is gebleven. Dat kan per ongeluk zo zijn gebeurd (bijvoorbeeld Ötzi de IJsmummie), of met opzet zoals de Egyptische faraos.

De Egyptenaren

In het Oude Egypte werden de lichamen van de koningen, faraos, gebalsemd en gemummificeerd, zodat ze goed zouden blijven na de dood. Zo geloofden de Egyptenaren dat hun leiders het eeuwige leven zouden hebben. Ze kregen dan ook eten, drinken, sieraden, kleren, zwaarden en schatten mee in hun graf. Soms zelfs hun bedienden! Veel mummies liggen in het Dal der Koningen, ook wel de Vallei der Koningen in Egypte.
Omdat veel mummies zo goed bewaard zijn gebleven kunnen we ook zien hoe de mensen er duizenden jaren geleden hebben uitgezien, en kunnen we soms zelfs zien wat hun laatste maaltijd was, of welke kleur haar ze hadden! Wetenschappers kunnen hier veel van leren.

Bekende mummies

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mummie&oldid=641474"