Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Nanjing

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Skyline van Ninjing

Nanjing of Nanking is de negende grootste stad van China met 7.713.100 inwoners in het jaar 2009. Het is de hoofdstad van de Chinese provincie Jiangsu. Nanjing ligt in het oosten van China aan de delta van de Jangtsekiang. Het is het rijkste gebied van China.

Nanking is een paar keer de hoofdstad van China geweest (Nanking betekent zuidelijke hoofdstad, Peking noordelijke hoofdstad). In feite is het nog steeds de hoofdstad, alleen Taiwan heeft er geen invloed, en daarom wordt Peking als hoofdstad van China beschouwd.

De stad heeft een beroemde universiteit, de Universiteit van Nanjing, waarvan de geschiedenis teruggaat tot het jaar 258. Tijdens de Tweede Chinese-Japanse oorlog vond er een erg bloedbad plaats in de stad, er werden ongeveer 300.000 mensen vermoord. Tegenwoordig is Nanjing een financieel, industrieel en cultureel centrum en heeft het een belangrijke haven.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nanjing&oldid=699560"