Nicosia

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2008-04-01 Nikosia, Cyprus.jpg

Nicosia of Lefkosia (Turks: Lefkoşa, Grieks: Λευκωσία/Levkosía) is de hoofdstad van Cyprus. Het heeft ongeveer 310.000 inwoners. Nicosia is zowel de hoofdstad van de door alle landen erkende republiek Cyprus als van de Turkse Republiek Noord-Cyprus, die alleen door Turkije is erkend.

De stad is verdeeld in twee delen: het Turkse noorden en het Griekse zuiden. In Nicosia staat de kleinste kathedraal ter wereld. Hij staat vlakbij het aartsbisschoppelijk paleis. In de stad staan nog resten van een verdedegingsmuur. Als je van het noorden naar het zuiden of van het zuiden naar het noorden gaat moet je een visum halen bij de douane. Je paspoort wordt dan gecontroleerd. De stad had vroeger een luchthaven, maar die is gesloten. In Nicosia zit ook het Handymade centrum. Je ziet hier mensen breien, schilderen en andere dingen maken. Er zit ook een winkeltje en een café bij. Nicosia is redelijk laat een grote stad geworden, omdat het niet aan zee ligt.

Stedenbanden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nicosia&oldid=572650"