Osaka

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Osaka
大阪市
Ligging van Osaka

Osaka in Osaka Prefecture Ja.svg

Aantal inwoners: 2,653,346 inwoners
Oppervlakte: 222,30 km²
Burgemeester: Kunio Hiramatsu
Prefectuur: Osaka
Regio: Kansai
Eiland: Honshū
Symbolen Prunus en Viola tricolor hortensis
De stad Osaka

Osaka.JPG

Osaka (Japans: 大阪市, Ōsaka-shi) is de hoofdstad van de prefectuur Osaka in Japan. Naast Osaka ligt Kioto en Kobe, samen vormen ze de de agglomeratie Kansai, de agglomeratie heeft bij elkaar ongeveer 20 miljoen inwoners. Op 1 november 2008 had de stad 2.653.346 inwoners op een oppervlakte van 11.900 km².

Geschiedenis

Hoofdstad

Osaka was vroeger rond 300 tot 700 v. Chr. de hoofdstad van Japan. Toen heette het nog Niniwa. Dat betekent lekkerlijk "snelle golven".

Leger

Door aanvoerder van het Japanse leger Toyotomi Hideyoshi werd in 1583 een groot kasteel gebouwd in Osaka. Het was het grootste en meest stevige kasteel van heel Japan. Toch werd het in de tijd dat Tokugawa heerste verwoest. In 1931 werd het herbouwd, maar bij een bombardement in 1945 werd hij wéér beschadigd. Pas rond de periode 1985-1995 werd het kasteel volledig gerestaureerd.

In Osaka werd het typisch Japanse poppentheater Bunraku uitgevonden in 1684. Het werd zo populair dat in het theater in Osaka nog steeds voorstellingen van dit poppenspel worden uitgevoerd.

Omgeving van Osaka

Rond Kobe

Kobe, een andere grote havenstad in Japan, is een mooie stad met veel attracties. Veel toeristen gaan voor een dagtrip vanuit Osaka naar Kobe. Veel mensen kennen Kobe van de zware aardbeving in 1995 die in ongeveer 20 seconden het leven eiste van 5000 Japanners. De stad is inmiddels allang weer gerestaureerd en heeft ter nagedachtenis aan de ramp een museum gebouwd over de aardbeving, het Earthquake memorial Disaster reduction Institution. Vlakbij dat museum ligt het Hyogo Prefectual Museum of Art, het grootste museum over moderne kunst in West-Japan. Het museum is ontworpen door Tadao Ando en werd in 2004 geopend voor publiek.

Rokko

Een heel toeristische stek is de 932 meter hoge berg de Rokko. 's Avonds kun je daar met een kabelbaan naar boven gaan en het uitzicht en de zonsondergang bekijken. Ook op deze berg ligt het Arime onsen, een van de drie oudste hete baden in Japan. Ook kun je vanaf de Rokko het enorme kruidenpark Nunobiki bekijken.

Partnersteden

Osaka heeft acht zustersteden en twee vriendschapssteden:

ZusterstedenVriendschapssteden

Osaka in de nacht.

Bronnen

  • Van Wikipedia NL.
  • Uit het boek "Japan, Land van Tegenstellingen".


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Osaka&oldid=700221"