Overleg gebruiker:Hippogryph

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd VI
  • Bewerkingen X
  • Uploads X
  • Artikelen V
  • Dagen bewerkt III
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
  • Fijne Kerst!
Gebruikerspagina Overlegpagina Mijn bijdragen Mijn uploads
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hey, Hippogryph!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 aug 2019 11:39 (CEST)

Bloemetje

Hartelijk bedankt voor jouw inzet op dit project. Hierbij krijg je een bloemetje voor het vele werk dat je gedaan hebt (en nog gaat doen).

Helianthus - annuus - 02.jpg

Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 okt 2019 20:21 (CEST)

Dankjewel! Hippogryph (overleg) 21 okt 2019 17:49 (CEST)

Afbeeldingen uploaden

Hoi, je uploadt erg mooie afbeeldingen, maar zou je die ook nog een licentie kunnen geven? Als je niet weet welke licentie je je plaatjes wilt geven, kun je op deze pagina kijken waar je uit kunt kiezen. Alvast bedankt. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 23 okt 2019 15:54 (CEST)

Hallo, dankjewel dat je me hierop geattendeerd hebt. Ik ga er gelijk mee aan de slag. Met vriendelijke groeten, Hippogryph (overleg) 23 okt 2019 18:23 (CEST)
Top! Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 23 okt 2019 19:07 (CEST)

De Gouden WikiKids Award 2019

Je mag stemmen voor de Gouden WikiKids Award, het zou leuk zijn als je dat doet! De eerste stemronde loopt nog tot en met 15 december. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 dec 2019 10:23 (CET)

Bedankt voor de herinnering! Ik heb zojuist gestemd. Groeten, Hippogryph (overleg) 14 dec 2019 15:14 (CET)
En de tweede loopt nog tot 31 december!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2019 17:28 (CET)

Bedankt!

Peace Barnstar Hires.svg

Hoi Hippogryph,
Ik reik jou als eerste de politiekster uit voor je goede bijdragen op het gebied van politieke artikelen. Hierbij heb ik het over de verschillende artikelen, updates, kaartjes van verkiezingsuitslagen en het maken van sjablonen waarin de verhouding van het aantal zetels wordt getoond. Nu ook goede artikelen over de voorverkiezingen in de Verenigde Staten. Je bent een goede aanwinst voor WikiKids en daarom geef ik jou deze ster! Ga vooral zo door. Als ik ergens mee kan helpen, hoor ik het graag! Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 mrt 2020 22:44 (CET)

Hallo Mike,
Hartelijk bedankt voor deze ster! Ik zal de komende tijd zeker doorgaan met het verder uitwerken en aanmaken van nieuwe artikelen. Hippogryph (overleg) 16 mrt 2020 00:51 (CET)

Infobox verkiezingen VS

Hoi Hippogryph, de nieuwe infobox voor de Amerikaanse verkiezingen ziet er goed uit. Erg professioneel en mooie kleuren. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2020 06:32 (CET)

Hartelijk bedankt! Hippogryph Overleg 21 nov 2020 14:57 (CET)

Updates

Current Events Barnstar Hires.png

Hoi Hippogryph, mij valt het op dat je veel nieuwsupdates doet over politieke gebeurtenissen, zoals de verkiezingen in de VS en het wisselen van de lijsttrekkers bij politieke partijen (zoals CDA en FvD). Het is erg goed dat je dit wilt doen; op deze manier houden we de site up-to-date. Daarom een actualiteitenster, aangezien je natuurlijk op de hoogte bent van alle actualiteiten die er gebeuren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jan 2021 17:50 (CET)

Hallo Mike,
Heel erg bedankt voor deze actualiteitenster! Ik zal mijn best doen om dit ook in de toekomst voort te zetten.
Met vriendelijke groeten,
Hippogryph Overleg 7 jan 2021 19:11 (CET)

Berichtje

Beste Hippogryph, het is mij opgevallen dat jij/u nogal kundig bent op het gebied van politiek en design. Ik heb vanmiddag het artikel over de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024 geschreven. Ik heb daarbij ook de potentiële kandidaten opgenoemd. Denk jij/u dat het handig is om de potentiële kandidaten daarbij te hebben staan? En zou jij/u ook nog wat te verbeteren hebben op het gebied van design? ALvast bedankt voor je antwoord! Met vriendelijke groet, Anoniem0220 (overleg) 7 jan 2021 19:24 (CET)

Ik ben van mening, dat dat speculeren is over iets wat in de toekomst gaat gebeuren en niet zeker is. Ik geloof dat we pas de kandidaten moeten vermelden als ze zich officieel hebben geregistreerd voor de verkiezingen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 jan 2021 20:03 (CET)
Hallo Anoniem2020!
Je mag gewoon 'jij', 'jou' en 'jouw' zeggen hoor, ik ben ook maar een tiener ;)
Als eerste wil ik zeggen dat je een goed begin gemaakt hebt aan je artikel en dat ik vind dat je duidelijk uitlegt hoe de verkiezingen in elkaar zitten. Wat potentiële kandidaten betreft, ben ik het eens met Mike dat het niet handig is om daarover te gaan speculeren, omdat er heel veel kan gebeuren in een aantal jaren tijd (een voorbeeld: toen bleek dat Trump in 2013 al onderzoek deed naar de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de Republikeinen, dachten velen dat dit een lollige publiciteitsstunt zou gaan worden. Een aantal van zijn partijgenoten zeiden dat Trump waarschijnlijk gewoon gouverneur wilde worden. Twee jaar later is Trump verkozen tot president van de Verenigde Staten; er kan heel veel veranderen in een aantal jaren).
Indien je tóch erg graag potentiële kandidaten wilt benoemen, zou ik ervoor zorgen dat je erg goed kunt uitleggen waarom deze kandidaten als koplopers gezien worden. Dit geeft context aan het onderwerp (nu komt de paragraaf over potentiële kandidaten nog een beetje uit de lucht vallen), maar veel belangrijker is dat zo'n uitleg ook een functie heeft: op deze manier laat je zien waarom het redelijk is om aan te nemen dat de door jou genoemde politici potentiële kandidaten zijn. Je rechtvaardigt je keuzes in kandidaten en vertelt zo aan lezers aan waarom je juist déze personen opnoemt en geen andere mensen. Houd er echter wel rekening mee dat dit veel tijd in beslag kan nemen en het belangrijk is dat je bewijsvoering goed is. Ook zijn de bronnen die je gebruikt belangrijk: niet iedere bron heeft als doel het aanbieden van objectieve informatie en sommige websites hebben zich zelfs ten doel gesteld om misleidende informatie te verkondigen (een voorbeeld hiervan zijn websites die beweren dat er overtuigend bewijs is dat er in 2020 gefraudeerd is bij de verkiezingen, terwijl rechtbanken in Amerika bijna alle rechtszaken van Trump hebben afgewezen, omdat er een gebrek aan overtuigend bewijs is). Als je toch iets erover wilt schrijven maar niet zoveel tijd hebt, zou ik me beperken tot personen die in het openbaar hebben aangegeven dat ze in 2024 een gooi naar het presidentschap willen doen. Wel zou ik dan de kop 'Potentiële kandidaten' vervangen met zoiets als 'Intentieverklaringen' (waarbij je in de eerste zin uitlegt wat het woord 'intentieverklaring' betekent). Je zou er ook voor kunnen kiezen om het helemaal weg te laten, omdat ik het wel ermee eens ben dat een dergelijke paragraaf erg onderhevig is aan speculatie.
Wat betreft ontwerp of design, is mijn tip voor het maken van een goed ontwerp de volgende: heel veel uitproberen en heel veel experimenteren met schema's, structuren en sjablonen in je zandbakpagina. Een goed startpunt is om in je zandbakomgeving te experimenteren met de broncode van al bestaande sjablonen of al gebruikte wikitables (schema's). De Engelse Wikipedia heeft ook een aantal artikelen over hoe je sjablonen (templates) of andere tekststructuren kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn dit artikel over tekstontwerp en -indeling en dit artikel over het gebruik van sjablonen. Vanaf die pagina's kun je weer doorklikken naar andere pagina's.
Sorry als mijn respons aan de lange kant is, maar ik hoop dat ik je een beetje vooruit heb kunnen helpen.
Ik kijk uit naar je artikel en wens je veel succes toe bij je verdere werkzaamheden op WikiKids!
Met vriendelijke groeten,
Hippogryph Overleg 7 jan 2021 20:49 (CET)
Hartelijk bedankt, ik ga aan de meest kansrijke geachte potentiële kandidaten wel wat bewijsvoering hangen. Groet, Anoniem0220 (overleg) 8 jan 2021 09:33 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Hippogryph&oldid=642185"