Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Euro

Overleg gebruiker:Hippogryph

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 • WikiLeeftijd VII
 • Bewerkingen XII
 • Uploads X
 • Artikelen VI
 • Dagen bewerkt IV
 • Gebruikerspagina
 • Bevestigde gebruiker
 • Fijne Kerst!
Octicons-home.svg
Gebruikerspagina
Octicons-comment.svg
Overlegpagina
Quill and ink.svg
Mijn bijdragen
Cloud Upload - The Noun Project.svg
Mijn uploads
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hoi, Hippogryph!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 20 aug 2019 11:39 (CEST)

Bloemetje

Hartelijk bedankt voor jouw inzet op dit project. Hierbij krijg je een bloemetje voor het vele werk dat je gedaan hebt (en nog gaat doen).

Helianthus - annuus - 02.jpg

Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 okt 2019 20:21 (CEST)

Dankjewel! Hippogryph (overleg) 21 okt 2019 17:49 (CEST)

Afbeeldingen uploaden

Hoi, je uploadt erg mooie afbeeldingen, maar zou je die ook nog een licentie kunnen geven? Als je niet weet welke licentie je je plaatjes wilt geven, kun je op deze pagina kijken waar je uit kunt kiezen. Alvast bedankt. Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 23 okt 2019 15:54 (CEST)

Hallo, dankjewel dat je me hierop geattendeerd hebt. Ik ga er gelijk mee aan de slag. Met vriendelijke groeten, Hippogryph (overleg) 23 okt 2019 18:23 (CEST)
Top! Groet, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 23 okt 2019 19:07 (CEST)

De Gouden WikiKids Award 2019

Je mag stemmen voor de Gouden WikiKids Award, het zou leuk zijn als je dat doet! De eerste stemronde loopt nog tot en met 15 december. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 dec 2019 10:23 (CET)

Bedankt voor de herinnering! Ik heb zojuist gestemd. Groeten, Hippogryph (overleg) 14 dec 2019 15:14 (CET)
En de tweede loopt nog tot 31 december!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 dec 2019 17:28 (CET)

Bedankt!

Peace Barnstar Hires.svg

Hoi Hippogryph,
Ik reik jou als eerste de politiekster uit voor je goede bijdragen op het gebied van politieke artikelen. Hierbij heb ik het over de verschillende artikelen, updates, kaartjes van verkiezingsuitslagen en het maken van sjablonen waarin de verhouding van het aantal zetels wordt getoond. Nu ook goede artikelen over de voorverkiezingen in de Verenigde Staten. Je bent een goede aanwinst voor WikiKids en daarom geef ik jou deze ster! Ga vooral zo door. Als ik ergens mee kan helpen, hoor ik het graag! Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 mrt 2020 22:44 (CET)

Hallo Mike,
Hartelijk bedankt voor deze ster! Ik zal de komende tijd zeker doorgaan met het verder uitwerken en aanmaken van nieuwe artikelen. Hippogryph (overleg) 16 mrt 2020 00:51 (CET)

Infobox verkiezingen VS

Hoi Hippogryph, de nieuwe infobox voor de Amerikaanse verkiezingen ziet er goed uit. Erg professioneel en mooie kleuren. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 nov 2020 06:32 (CET)

Hartelijk bedankt! Hippogryph Overleg 21 nov 2020 14:57 (CET)

Updates

Current Events Barnstar Hires.png

Hoi Hippogryph, mij valt het op dat je veel nieuwsupdates doet over politieke gebeurtenissen, zoals de verkiezingen in de VS en het wisselen van de lijsttrekkers bij politieke partijen (zoals CDA en FvD). Het is erg goed dat je dit wilt doen; op deze manier houden we de site up-to-date. Daarom een actualiteitenster, aangezien je natuurlijk op de hoogte bent van alle actualiteiten die er gebeuren. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jan 2021 17:50 (CET)

Hallo Mike,
Heel erg bedankt voor deze actualiteitenster! Ik zal mijn best doen om dit ook in de toekomst voort te zetten.
Met vriendelijke groeten,
Hippogryph Overleg 7 jan 2021 19:11 (CET)

Berichtje

Beste Hippogryph, het is mij opgevallen dat jij/u nogal kundig bent op het gebied van politiek en design. Ik heb vanmiddag het artikel over de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024 geschreven. Ik heb daarbij ook de potentiële kandidaten opgenoemd. Denk jij/u dat het handig is om de potentiële kandidaten daarbij te hebben staan? En zou jij/u ook nog wat te verbeteren hebben op het gebied van design? ALvast bedankt voor je antwoord! Met vriendelijke groet, Anoniem0220 (overleg) 7 jan 2021 19:24 (CET)

Ik ben van mening, dat dat speculeren is over iets wat in de toekomst gaat gebeuren en niet zeker is. Ik geloof dat we pas de kandidaten moeten vermelden als ze zich officieel hebben geregistreerd voor de verkiezingen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 jan 2021 20:03 (CET)
Hallo Anoniem2020!
Je mag gewoon 'jij', 'jou' en 'jouw' zeggen hoor, ik ben ook maar een tiener ;)
Als eerste wil ik zeggen dat je een goed begin gemaakt hebt aan je artikel en dat ik vind dat je duidelijk uitlegt hoe de verkiezingen in elkaar zitten. Wat potentiële kandidaten betreft, ben ik het eens met Mike dat het niet handig is om daarover te gaan speculeren, omdat er heel veel kan gebeuren in een aantal jaren tijd (een voorbeeld: toen bleek dat Trump in 2013 al onderzoek deed naar de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de Republikeinen, dachten velen dat dit een lollige publiciteitsstunt zou gaan worden. Een aantal van zijn partijgenoten zeiden dat Trump waarschijnlijk gewoon gouverneur wilde worden. Twee jaar later is Trump verkozen tot president van de Verenigde Staten; er kan heel veel veranderen in een aantal jaren).
Indien je tóch erg graag potentiële kandidaten wilt benoemen, zou ik ervoor zorgen dat je erg goed kunt uitleggen waarom deze kandidaten als koplopers gezien worden. Dit geeft context aan het onderwerp (nu komt de paragraaf over potentiële kandidaten nog een beetje uit de lucht vallen), maar veel belangrijker is dat zo'n uitleg ook een functie heeft: op deze manier laat je zien waarom het redelijk is om aan te nemen dat de door jou genoemde politici potentiële kandidaten zijn. Je rechtvaardigt je keuzes in kandidaten en vertelt zo aan lezers aan waarom je juist déze personen opnoemt en geen andere mensen. Houd er echter wel rekening mee dat dit veel tijd in beslag kan nemen en het belangrijk is dat je bewijsvoering goed is. Ook zijn de bronnen die je gebruikt belangrijk: niet iedere bron heeft als doel het aanbieden van objectieve informatie en sommige websites hebben zich zelfs ten doel gesteld om misleidende informatie te verkondigen (een voorbeeld hiervan zijn websites die beweren dat er overtuigend bewijs is dat er in 2020 gefraudeerd is bij de verkiezingen, terwijl rechtbanken in Amerika bijna alle rechtszaken van Trump hebben afgewezen, omdat er een gebrek aan overtuigend bewijs is). Als je toch iets erover wilt schrijven maar niet zoveel tijd hebt, zou ik me beperken tot personen die in het openbaar hebben aangegeven dat ze in 2024 een gooi naar het presidentschap willen doen. Wel zou ik dan de kop 'Potentiële kandidaten' vervangen met zoiets als 'Intentieverklaringen' (waarbij je in de eerste zin uitlegt wat het woord 'intentieverklaring' betekent). Je zou er ook voor kunnen kiezen om het helemaal weg te laten, omdat ik het wel ermee eens ben dat een dergelijke paragraaf erg onderhevig is aan speculatie.
Wat betreft ontwerp of design, is mijn tip voor het maken van een goed ontwerp de volgende: heel veel uitproberen en heel veel experimenteren met schema's, structuren en sjablonen in je zandbakpagina. Een goed startpunt is om in je zandbakomgeving te experimenteren met de broncode van al bestaande sjablonen of al gebruikte wikitables (schema's). De Engelse Wikipedia heeft ook een aantal artikelen over hoe je sjablonen (templates) of andere tekststructuren kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn dit artikel over tekstontwerp en -indeling en dit artikel over het gebruik van sjablonen. Vanaf die pagina's kun je weer doorklikken naar andere pagina's.
Sorry als mijn respons aan de lange kant is, maar ik hoop dat ik je een beetje vooruit heb kunnen helpen.
Ik kijk uit naar je artikel en wens je veel succes toe bij je verdere werkzaamheden op WikiKids!
Met vriendelijke groeten,
Hippogryph Overleg 7 jan 2021 20:49 (CET)
Hartelijk bedankt, ik ga aan de meest kansrijke geachte potentiële kandidaten wel wat bewijsvoering hangen. Groet, Anoniem0220 (overleg) 8 jan 2021 09:33 (CET)

Verkiezingsposters

Dag Hippogryph, ik ben alvast begonnen met het updaten en aanmaken van artikelen rondom de Tweede Kamerverkiezingen 2021, aangezien morgen de nieuwe Tweede Kamer wordt beëdigd. Nou zag ik dat jij een tijd geleden een aantal verkiezingsposters hebt geüpload voor o.a. PvdA en VVD. Ik zoek nog een aantal posters voor o.a. BIJ1 en de BBB. Waar kan ik deze eigenlijk vinden? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 mrt 2021 14:26 (CEST)

Hallo Mike, ProDemos biedt deze posters gratis ter download aan in zijn webwinkel. In het PDF-bestand 'Meer Keus - Verkiezingsposters 2021' staat in ieder geval een poster van BBB, die van BIJ1 kan ik helaas niet vinden. Hippogryph Overleg 2 apr 2021 13:14 (CEST)
Heel erg bedankt. Ik ga de overige verkiezingsposters die nog nodig zijn uploaden. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 apr 2021 19:50 (CEST)

Verwijderden

Als je een pagina graag verwijderd wilt hebben kun je {{weg}} op het artikel neerzetten. Dan zal het artikel ook verwijderd worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 apr 2021 17:53 (CEST)

Bedankt dat je me hierop attendeert! Ik zal het in het vervolg op die manier doen. Hippogryph Overleg 23 apr 2021 18:28 (CEST)

Award

Er zijn verschillende artikelen genomineerd voor de WikiKids Award. Het zou leuk zijn als je wilt stemmen voor of tegen deze artikelen, zo krijgen dit jaar toch een paar artikelen een Award. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mei 2021 15:48 (CEST)

Bedankt voor de herinnering! Ik zal mijn stem uitbrengen. Hippogryph Overleg 1 mei 2021 16:31 (CEST)

Licentie foto's Kamerleden

De website van de Tweede Kamer heeft haar licentie veranderd. Het is nu mogelijk om alle afbeeldingen te gebruiken die op die website staan; tenzij anders vermeld. De afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de licentie CC-BY-NC. Als je deze afbeeldingen wilt gebruiken moeten ze nog wel geüpload worden. Als je bij het uploaden, het vakje overig aanklikt en daar dan {{CC-BY-NC}} neerzet, komt het goed. MVG Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2021 21:16 (CEST)

Wat ik hierboven heb gezegd klopt niet helemaal. Als je een bestand upload is het handig om {{Beperkt|tweedekamer}} neer te zetten in plaats van {{CC-BY-NC}}. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2021 22:45 (CEST)
Goed om te weten, bedankt voor het inlichten! Hippogryph Overleg 16 jun 2021 16:26 (CEST)
Alle afbeeldingen van de Kamerleden heb ik geüpload. Je kunt ze hier vinden; Categorie:AfbTweede Kamer. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 jun 2021 19:39 (CEST)

Hoofdpagina

Sinds vandaag is er een mogelijkheid om nieuwe pagina's/artikels op de hoofdpagina neer te zetten. Op de pagina Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuw kun je artikels toevoegen die net nieuw gemaakt zijn. Mijn idee was om op deze pagina alleen maar artikels te hebben staan die ongeveer meer dan 2.000 bytes hebben. Dus een artikel zoals Veena kan er heel goed op. Daarnaast was het idee ook om grote toevoegingen of grote veranderingen (weinig letters erbij maar wel een nieuw artikel) aan artikels ook op die lijst te zetten. Bijvoorbeeld bij het artikel Ulysses S. Grant. Je mag zelf kiezen of je een pagina erop zet, als het op de hoofdpagina staat zijn er altijd wel kinderen die dat artikel lezen. Als je het artikel dat je toe wilt voegen bovenaan zet en de onderste van de lijst verwijderd komt het goed. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 jun 2021 19:10 (CEST)

Helder, bedankt voor de uitleg! Hippogryph Overleg 22 jun 2021 13:29 (CEST)

bedankt

Hallo Hippogryph, Bedankt voor je aanvullingen bij artikel Verzuiling. Mvrgr. Hanssain (overleg) 25 aug 2021 17:20 (CEST)

Hallo Hanssain, met alle plezier! Met vriendelijke groeten, Hippogryph Overleg 28 aug 2021 21:19 (CEST)

Stemmen

Wil je stemmen voor het artikel John F. Kennedy, zodat we deze kunnen opnemen in het Award Museum. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 okt 2021 17:23 (CEST)

Infobox presidentverkiezingen VS

Dag Hippogryph, een tijdje geleden dat je de prachtige sjabloon:Infobox presidentsverkiezingen VS gemaakt. Momenteel ben ik bezig met veel artikel rondom de Amerikaanse presidenten en wil enkele artikelen schrijven over presidentsverkiezingen uit het verleden. Ik heb daarbij alleen een paar kleine probleempjes:

 • De infobox geeft standaard aan dat er 583 kiesmannen te verdelen zijn. Hoewel dit sinds omstreeks de jaren 1960 zo is, waren dit ervoor minder. Tijdens de verkiezingen van 1789 waren er bijvoorbeeld maar 69 kiesmannen.
 • De infobox geeft standaard twee kandidaten aan, maar sommige verkiezingen hadden drie of zelfs vier grote kandidaten (die veel stemmen haalden). In 1789 en 1792 was er technisch gezien één kandidaat (George Washington).
 • Aangezien de thuisstaat van de deelnemers een grote rol speelt, lijkt me het leuk deze toe te voegen.

Mijn vraag is of jij dit kan oplossen? Deze infobox is iets complexer dan de simpele die ik meestal maak Face-wink.svg. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 dec 2021 20:17 (CET)

Hallo Mike, ik heb vrijdag tijd om ernaar te kijken en dan zal ik proberen om bovengenoemde op te lossen Face-smile.svg. Met vriendelijke groeten, Hippogryph Overleg 16 dec 2021 02:29 (CET)
Bedankt! Face-smile.svg Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 dec 2021 11:18 (CET)
Hallo Mike, het is gelukt om bovengenoemde op te lossen. Om ervoor te zorgen dat de gebruikelijke infobox enigszins overzichtelijk blijft, heb ik ervoor gekozen om voor de situaties met één kandidaat en meerdere kandidaten aparte infoboxen aan te maken, namelijk: Sjabloon:Infobox presidentsverkiezingen VS (één kandidaat) en Sjabloon:Infobox presidentsverkiezingen VS (meer kandidaten). Op mijn Zandbakpagina heb ik deze infoboxen ter illustratie ingevuld. Hopelijk is het hiermee opgelost Face-smile.svg. Hippogryph Overleg 18 dec 2021 01:04 (CET)
Dankjewel! Ze zien er prachtig uit. Ik ga ze meteen invoegen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 dec 2021 18:10 (CET)

Werk in uitvoering

Beste Hippogryph. Zou je in vervolg eerst even willen kijken of er aan een pagina wordt gewerkt, voor je een naamsverandering doorvoerd!!! Je hebt nu twee uur zorgvuldig werk naar de knoppen geholpen! Ik rond altijd af met het verwijderen van het sjabloon werk en de term afgerond. Betreft artikel Middenmesolithicum MVRGR. Hanssain (overleg) 18 dec 2021 15:44 (CET)

Beste Hanssain, mijn excuses dat de spelfoutverbeteringen hebben geleid tot een bewerkingsconflict. Je hebt gelijk dat ik beter had moeten kijken of er een werksjabloon bovenaan de pagina stond; ik heb het sjabloon over het hoofd gezien. Het zal in het vervolg niet meer gebeuren. Met vriendelijke groeten, Hippogryph Overleg 18 dec 2021 21:01 (CET)
Excuses aanvaardt. Kan de beste gebeuren. MVRGR Hanssain (overleg) 18 dec 2021 23:18 (CET)

Bedankt voor het harde werk

Working Man's Barnstar Hires.png

Dag Hippogryph, ik wil je bedanken voor je harde werk rondom de Tweede Kamerverkiezingen 2021 en de formatie van het nieuwe kabinet. De artikelen zijn enorm uitgebreid en goed bijgehouden. Ook is het mooi dat de nieuwe ministers een artikel hebben. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 feb 2022 20:20 (CET)

Hallo Mike,
Hartelijk bedankt voor deze ster! Hippogryph Overleg 4 feb 2022 15:16 (CET)

Nederlandse steden en gemeenten met dezelfde naam

Dag Hippogryph, ik denk dat je het nog niet wist, maar een hele tijd terug hebben we afgesproken dat Nederlandse steden en gemeenten met de dezelfde naam één artikel krijgen. Op Wikipedia is dit anders; daar heb je bijvoorbeeld een apart artikel over de stad Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Omdat zo'n gemeente-artikel vaak alleen een lijstje met plaatsen in de gemeenten bevat en een tabel met de verhouding van de gemeenteraad hebben we besloten dat Nederlandse gemeenten en steden met dezelfde naam op WikiKids altijd één artikel hebben. Een tijd terug heb ik dit allemaal uitgezocht, maar met de gemeentelijke herindelingen gaat dit soms weleens mis. Dus bij deze weet je het! :-) btw je artikel over het Land van Cuijk ziet er erg goed uit. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2022 18:07 (CET)

Hallo Mike, bedankt dat je me hierop attendeert! Ik zal de twee artikelen samenvoegen. Hippogryph Overleg 6 feb 2022 18:24 (CET)
Geen probleem, dit gaat wel vaker mis (het is een overleg ergens verstopt in een archiefpagina uit 2014/2015). Ik zal meteen even een pagina toevoegen aan het Kidsportaal2, waardoor het makkelijker te vinden. Face-grin.svg Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 6 feb 2022 18:27 (CET)

Inwonersaantal gemeente Bloemendaal

Goedendag Hippogryph, ik vroeg me af waar je de cijfers vandaan hebt van het inwoneraantal van Bloemendaal, aangezien het (volgens team dienstvelening Bloemendaal via de mail) op 1 januari er 23.723 waren. Vriendelijke groet, Dnlweijers (overleg) 6 feb 2022 21:39 (CET)

Goedenavond Dnlweijers, bedankt dat je me hierop wijst! De cijfers heb ik gehaald van databank Statline van het Centraal Bureau voor de Statistiek en dateren van juli 2021. In die databank kon ik geen cijfers uit januari 2022 vinden, dus het zou goed kunnen dat Bloemendaal op 1 januari 2022 inderdaad meer inwoners had. Ik heb het bevolkingsaantal aangepast naar het aantal inwoners dat je over de mail van het team dienstverlening hebt gekregen, als het goed is zou het nu moeten kloppen. Met vriendelijke groeten, Hippogryph Overleg 7 feb 2022 00:03 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Hippogryph&oldid=705676"