Portaal:Italië

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Portaal Projectpagina Galerij
Portaal-Italië.png
Welkom op Portaal:Italië!
Kaart Italië.png

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in het zuiden van Europa. Italië is onderdeel van de Europese Unie en is één van de zes landen die deze oprichtte. In Italië betaalt men met euro en spreekt men Italiaans. Italië grenst in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten aan Slovenië en in het westen aan Frankrijk. In Italië zelf liggen nog twee kleine landjes, in het noorden het landje San Marino en in de hoofdstad Rome ligt het landje Vaticaanstad.

Italië is op de wereldkaart makkelijk te vinden door haar vorm. Het land lijkt namelijk op een laars. Het vasteland van Italië wordt daarom wel de laars van Italië genoemd. Daarnaast behoren nog een groot aantal eilanden tot Italië, waarvan Sicilië en Sardinië de grootste zijn. Het land wordt verder omringd door de Middellandse Zee, de Ionische Zee, de Adriatische Zee en de Ligurische Zee. In het midden, tussen het vasteland en de grote eilanden, ligt de Tyrreense Zee. ->-> Lees verder ->->

Artikel van de maand

Artikel van de maand

De Riccardopoort in Triëst

Het artikel van de maand is... Triëst!

Triëst (Italiaans: Trieste) is een stad in het noorden van Italië. De stad ligt aan de zee en heeft 205.194 inwoners. Triëst is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Triëst en van de regio Friuli-Venezia Giulia.

Triëst ligt op een smal strookje Italiaans land tussen de Adriatische Zee en Slovenië.

Lees verder


Afbeelding van de maand

Afbeelding van de maand

De laatste koning van Italië en zijn vrouw; Umberto II en Marie-José
De Italiaanse keuken
Macaroni closeup.jpg

De Italiaanse keuken is internationaal bekend en bevat verschillende, bekende gerechten en producten:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Italië&oldid=836771"