Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Portaal:Italië

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Galerij
Portaal-Italië.png
Welkom op Portaal:Italië!
Kaart Italië.png

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in het zuiden van Europa. Italië is onderdeel van de Europese Unie en is één van de zes landen die deze oprichtte. In Italië betaalt men met euro en spreekt men Italiaans. Italië grenst in het noorden aan Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten aan Slovenië en in het westen aan Frankrijk. In Italië zelf liggen nog twee kleine landjes, in het noorden het landje San Marino en in de hoofdstad Rome ligt het landje Vaticaanstad.

Italië is op de wereldkaart makkelijk te vinden door haar vorm. Het land lijkt namelijk op een laars. Het vasteland van Italië wordt daarom wel de laars van Italië genoemd. Daarnaast behoren nog een groot aantal eilanden tot Italië, waarvan Sicilië en Sardinië de grootste zijn. Het land wordt verder omringd door de Middellandse Zee, de Ionische Zee, de Adriatische Zee en de Ligurische Zee. In het midden, tussen het vasteland en de grote eilanden, ligt de Tyrreense Zee. ->-> Lees verder ->->

Artikel van de maand

Artikel van de maand

Het artikel van de maand is... Milaan!

Milaan is een grote stad in het noorden van Italië, Lombardije. In Milaan staat ook een grote dom, de Duomo. De stad ligt aan de rivier de Po. Milaan is een stad van mode. Elk jaar worden er modeshows gehouden. Waarvan vele designs van Armani. De stad is door de hele wereld beroemd. Het is na Rome de belangrijkste stad van Italië. Er zijn veel mooie, en oude gebouwen. De stad zit vol met geschiedenis, en het is een goede vakante plek. Het is ook lekker warm. De stad heeft heel veel inwoners.

Lees verder


Afbeelding van de maand

Afbeelding van de maand

De locatie van Italië in Europa
De Italiaanse keuken
Macaroni closeup.jpg

De Italiaanse keuken is internationaal bekend en bevat verschillende, bekende gerechten en producten:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Italië&oldid=600059"