Putten (Gelderland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Putten
Putten flag.png Putten gelderland.svg
NL - locator map municipality code GM0273 (2016).png
Geografie
Provincie Flag of Gelderland.svg Gelderland
Hoofdplaats Putten
Gemeente Putten
Oppervlakte 87,41 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
24.271(31/05/2018)
285 inw./km²
Overige info
Postcodes 3880-3882
Zonenummer 0341

Putten is een klein dorpje dichtbij Harderwijk. In Putten heb je verschillende loop en wandelroutes. Je kan gaan lopen in ons mooie parkje, daar kan je allerlei dieren zien en je ziet het mooie landschap van Putten.

Vervoer

Je kan Putten op verschillende manieren bereiken. Je kan met de bus komen, je kan met de trein komen en je kan ook met de fiets komen. Als je met de fiets komt, dan kan je in de verschillende bossen van Putten fietsen. Je geniet van de mooie omgeving om je heen.

Winkelen

Je kan in Putten heel goed winkelen. Putten heeft een winkelcentrum waar je bijna alle noodzakelijke spullen kan kopen.

Mooie gebouwen/ monumenten

In Putten kan je een molen zien. Die molen kan je ook bezichtigen van de binnenkant. Bij die molen wordt allerlei spullen voor dieren verkocht. In het dorp zelf zie je allemaal standbeelden die je kan bekijken.

Sport

Ik Putten kan je aan allerlei sporten doen. In Putten zijn er twee voetbalvelden. Waar je kan voetballen. De bekendste voetbalclub in Putten is SDC Putten, zij spelen in de hoogste klasse van het amateur voetbal. Putten heeft een heleboel verschillende sportscholen waar je van alles aan sport kan doen. We hebben ook een sporthal waar je trampoline kan springen en waar je kan badmintonnen.

Uitgaan

We hebben in Putten niet echt veel uitgangsgelegenheden. We hebben verschillende kroegen in Putten. Als je met kinderen uit wilt gaan, dan kan je met je kinderen gaan zwemmen in ons mooie zwembad. Als je van bowlen houdt, dan kan je ook bij ons bowlen.

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Putten_(Gelderland)&oldid=850468"