Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Swifterbant

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Swifterbant
Swifterbant.jpg
Land Nederland
provincie Flevoland
gemeente Dronten
Oppervlakte 62.45 km²
Inwoners 6436
Dichtheid
Postcode(s)
Netnummer(s)
Portaal Portal.svg Nederland

Swifterbant is een dorp in de gemeente Dronten in Flevoland. Samen met Dronten en Biddinghuizen zijn het de drie dorpen van de gemeente. Op 1 april 2014 had Swifterbant 6436 inwoners. Swifterbant werd in 1957 ontworpen, nadat Oostelijk Flevoland was drooggelegd. In 1962 werd de eerste huizen verkocht. De bewoners werkten vooral in de landbouw of hadden een baan in Dronten of Lelystad. De naam Swifterbant komt van een gouw die er was in de middeleeuwen. Die lag in het noorden van de Veluwe. De gouw is later verdronken in de Zuiderzee. Swifterbant betekend rechts gelegen. Het was de tegenhanger van Teisterbant, wat links gelegen betekend. In Swifterbant zijn veel dingen uit de prehistorie gevonden, al deze dingen heten de Swifterbantcultuur.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Swifterbant&oldid=361734"