Tafeltennis

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tafeltennis is een sport die je vaak binnen doet. Je moet het doen met een batje een balletje en een tafeltennistafel. Je kan je dan aansluiten bij een tafeltennis vereniging en daar hebben ze tafeltennisballetjes en tafeltennistafels. Als je je bij een vereniging hebt aangesloten kan je competitie gaan spelen. Je zit dan in een team en met dat team speel je 10 wedstrijden. in de vijfde vierde of derde klasse maakt het niet uit of je met 2 mensen 3 mensen of 4 mensen speelt maar als je in de tweede klasse of hoger zit moet je met 3 man spelen. Als je met 3 man speelt dan speel jij 3 enkels en de rest ook en dan speel je nog een dubbel. Een dubbel is als je met twee mensen tegelijk gaat tafeltennisen en dan moet je omstebeurt de bal moet raken. Je hebt ook efecten dat zijn topspin, bakspin, zijspin. Als je zijspin doet gaat het balletje naar de zijkant.

De meeste mensen denken dat de Chinezen tafeltennis bedacht hebben, maar het is bedacht in Engeland, net zoals voetbal. Eind 19de eeuw begonnen de Engelsen met tafeltennissen. Dat deden ze buiten. Na een tijdje begonnen de Britten ook binnen te spelen. De balletjes werden gemaakt van kurk of van rubber. Alleen was er bij allebei de balletjes een probleem: het 'balletje' van kurk stuiterde niet goed, en het balletje van rubber stuiterde juist veel te hoog, zodat er dingen kapot gingen in de huizen. Na een tijdje kwam James Gibb thuis in Engeland van een reis naar Amerika, en hij had balletjes meegenomen van celluloid (een soort plastic). Dat balletje bleek precies de goede stuit te hebben. Vanaf toen werden er echte tafeltennistafels gemaakt, en er kwamen setjes met netjes, batjes en een bal.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tafeltennis&oldid=621693"