Vanessa Anne Hudgens

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vanessa Anne Hudgens (Salinas, Californië, Verenigde Staten, 14 december 1988), is een Amerikaans model, actrice en zangeres.

Toen ze acht was speelde Vanessa al in musicals & in reclamespotjes. Later verhuisde ze met haar ouders en zusje; Stella Hudgens naar Los Angeles. In Los Angeles raakte ze vrienden met Alexa Nikolas, Miley Cyrus, Adrianne Galvez en Ashley Tisdale.

In augustus 2007 vertelde ze in een interview met Teen Magazine dat ze een relatie heeft met Zac Efron.

Ze is goeie vrienden met Brittany Snow en Ashley Tisdale.

Privéleven

Relaties

In oktober 2007 vertelde Hudgens in een interview dat ze sinds de opnames van High School Musical een relatie heeft met Zac Efron. In 2009 zouden ze zich verloofd hebben, maar deze geruchten bleken later onjuist. Zac & Vanessa worden vaak door de pers Zanessa genoemt. Hudgens heeft aangegeven dat zij en Efron gemeenschappelijke vrienden hadden, maar dat ze elkaar niet kenden tot ze aan elkaar gekoppeld werden bij de audities van High School Musical.

Vanessa heeft voor haar zestiende geen vriendjes gehad, maar haar moeder heeft haar altijd vertrouwd wat betreft haar keuze voor vriendjes. Ze denkt zelf geen kinderen te willen, omdat ze door High School Musical er veel mee in contact is gekomen. "Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kinderen, omdat ik dit anders niet zou hebben bereikt, maar ze volgen me naar de raarste plekken. En ze zijn erg luidruchtig! Als ze beginnen te gillen is het schattig om te zien hoe enthousiast ze zijn, maar ik wordt sneller doof dan andere mensen. Het is onmogelijk om ze te kalmeren als ze eenmaal begonnen zijn, dus ik bedek mijn oren dan maar."

Schoonheidslijsten

Ze wordt door veel tijdschriften en websites in schoonheidslijsten gezet van FHM, Maxim, People, Premiere.com en Complex. "Ik kijk niet in de spiegel en denk: 'Yeah! Looking good!' Maar ik heb zelfvertrouwen over mijn uiterlijk. Ik hou van chocolade, maar ik probeer suiker en witbrood te vermijden. Ik fiets regelmatig en ik doe ook aan Pilates. Ook heb ik gewerkt met een personal trainer om in vorm te komen." Hudgens is slechts 1.57 m lang. In 2007 stond ze in de Forbes' Richest List (Forbes Rijkste Mensen Lijst) en was in dat jaar bovendien één van de Young Hollywood's Top Earning-Stars. In 2008 stond ze twintigste in de lijst van de grootste verdieners onder de dertig, ze denken dat ze ongeveer 30 miljoen euro bezit.

Carrière

Vanessa's carrière begon in 2002, toen zij als gast mocht optreden in het tvprogramma Still Standing. Daarna kreeg ze verschillende gastrolletjes in televisieseries zoals Cover me, Quintuplets, The Brother Garcia en The Suite Life of Zack and Cody. Toen ze 16 jaar was was ze te zien als Drake's vriendin, Rebecca, in Drake & Josh.

Ze was te zien in films als Thirteen (als Noel) en in Thunderbirds (als Tintin). Ze brak daarna door in 2006 met haar rol als Gabriella Montez in High School Musical. Voor die film won ze samen met Zac Efron de Teenchoice Award voor beste chemie. In 2007 speelde ze in de vervolgfilm High School Musical 2. In 2008 kwam het vervolg daar weer op uit: High School Musical 3:Senior Year. Ook is er al bekend dat er een 4e deel gaat uitkomen; High School Musical 4. In 2007 werd ze ook nog het gezicht van het Amerikaanse verzorgingsproductenbedrijf Neutrogena. Ze zal daarvoor in verschillende reclamecampagnes te zien zijn.

Muziek

In juni 2006 kreeg Vanessa een contract met Hollywood Records. In September kwam haar album 'V' uit in de V.S.

De clip voor haar single Come Back To Me kwam in augustus & de clip van Say Ok kwam tegelijk met de film: Jump In! van Disney Channel.

Haar liedjes Let Go en Let's Dance zijn gebruikt in reclames voor de Amerikaanse zender ABC. Let Go voor een Desperate Houswives-reclame en Let's Dance voor Dancing with the Stars.

Filmografie

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vanessa_Anne_Hudgens&oldid=753394"