Wembley Stadium

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wembley in de nacht waarbij de ring blauw wordt ook dat is origineel aan Wembley

Het Wembley is een groot terrein wat bestaat uit een gigantisch stadion waar velen artiesten hebben opgetreden er kunnen 90.000. in, het heet het Wembley Stadium. Behalve concerten werden er ook andere grote evenementen georganiseerd: zoals "the Racing Champions" de FA cup finale. Het ligt in Londen. Je hebt ook de Wembley Arena daar werden ook grote evenementen en concerten georganiseerd die is wel een stuk kleiner daar kunnen namelijk 12.000. mensen in.

Wembley Stadium

Het (oude) stadion stamt uit 1923 en was ontworpen door Foster and Partners Populous. In 1948 kwam ook de Olympische Spelen er naar toe. Het was een heel beroemd ontwerp door de twee torens die ervoor stonden. het is de thuisbasis voor het Engelse voetbal elftal. De eigenaars van het stadion is de Engelse voetbal bond (de FA), daarom ook de FA cup. Van 2000 tot 2007 werd het oude stadion verbouwd. Het kostte 1 miljard euro en daarmee is het de duurste stadion verbouwing aller tijden. Veel mensen hadden er kritiek op, er werd zelfs een grote handtekening actie gestard omdat het stadion te sfeerloos zou zijn. In het nieuwe stadion kwam er ook meer ruimte voor Skyboxen, hierdoor kon de FA veel meer geld verdienen. In het nieuwe stadion konden 5 duizend mensen meer dan in het oude, voor concerten kunnen in het nieuwe 75.000. mensen. In 2007 werd als test een jeugdelftal gebruikt op het nieuwe stadion te testen ruim 60.000. mensen kwam er naartoe, ook hier was veel kritiek op.

Belangrijke evenementen

Wembley Arena

Wembley Arena is een grote arena waar onder andere Tina Turner en Elton John optraden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wembley_Stadium&oldid=621956"