Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Apostelen

Uit Wikikids
Versie door Kepler2 (overleg | bijdragen) op 4 nov 2021 om 10:34 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'miniatuur|De bekering van Maria Magdalena Een '''apostel''' is een volgeling van Jezus Christus...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De bekering van Maria Magdalena

Een apostel is een volgeling van Jezus Christus die zijn geloof in God en Jezus als zoon van God vertelt aan de wereld. Tijdens het optreden van Jezus was er sprake van 12 apostelen. Jezus Christus had echter meer volgelingen. De belangrijkste daarvan was Maria Magdalena. Zij heeft Jezus Christus gevolgd en naar zijn preken geluisterd. Zij was een van de weinige volgelingen die aanwezig was bij de kruisiging van Jezus. Zij was ook de eerste die mocht horen dat Jezus weer uit de dood is opgestaan. Omdat ze alles verder vertelde aan de andere apostelen, zoals Petrus, Johannes en de anderen, wordt ze ook wel de apostel der apostelen genoemd. De andere apostelen hebben Jezus na zijn dood later mogen ontmoeten.

Video

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Apostelen&oldid=692053"