Barbra Streisand

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 22 okt 2018 om 14:03
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Streisand in 1973 als Katie Morosky in The Way We Were.

Barbra Joan Streisand (New York, 24 april 1942) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Streisand is sinds eind jaren 60 actief. Streisand staat bekend om haar mooie stem, waarmee ze hoge uithalen kan bereiken en veel emotie in kan verwerken. Mede hierdoor heeft ze ook elk decennium tot nu toe wel een hit gehad. Daarnaast heeft ze een grote invloed gehad op Broadway en musicalfilms.

Aanvankelijk was ze actief op Broadway in de musical Funny Girl, dat in 1968 verfilmd werd met haar in de hoofdrol. Hierin speelde ze de comédienne Fanny Brice. De film zelf wordt herinnert als een van de laatste succesvolle klassieke musicalfilms. Andere films met Streisand zijn Hello, Dolly! (1969), The Way We Were (1973), A Star Is Born (1979) en Yentle (1983). Daarnaast gaf (en geeft nog steeds) concerten. Ook maakte ze nummers, zoals met Celine Dion in 1997.

Dat Streisand grote invloed heeft gehad op de Amerikaanse muziek is zeker. Nog steeds is ze geregeld in de VS te zien in televisieprogramma's. In 2010 had Duck Sauce een House-nummer naar haar genoemd. In het wordt tussen de muziek door alleen haar naam genoemd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Barbra_Streisand&oldid=528838"