Bezienswaardigheid: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(nw)
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
  +
[[Bestand:Tour Eiffel Wikimedia Commons.jpg|250px|thumb|right|Een voorbeeld van een bezienswaardigheid: de [[Eiffeltoren]]]]
Een '''bezienswaardigheid''' is een ruimtelijk element dat anders is dan de ''normale'' elementen. Het kan zowel natuurlijk zijn als door de mens zijn vervaardigd. Een bezienswaardigheid wordt vaak bezocht door [[toerist]]en, bijvoorbeeld het Anne Frankhuis in [[Amsterdam]] of de Kaasmarkt in [[Gouda]].
+
Een '''bezienswaardigheid''' is een ruimtelijk element dat anders is dan de ''normale'' elementen. Het kan zowel natuurlijk zijn als door de mens zijn vervaardigd. Een bezienswaardigheid wordt vaak bezocht door [[toerist]]en, bijvoorbeeld het [[Anne Frank Huis|Anne Frankhuis]] in [[Amsterdam]] of de Kaasmarkt in [[Gouda]].
 
  +
== Kenmerken ==
  +
Je kunt iets een bezienswaardigheid noemen als deze bezoekers aantrekt, in het bijzonder [[toerist]]en. Bzienswaardigheden zijn meestal plekken die de stad eventueel bekend maken, zoals de [[Eiffeltoren]] in Parijs. Door een culturisch verleden kan een bepaalde plaats ook als bezienswaardigheid worden erkend, denk maar aan [[Rijksmonument]]en. Bijzondere gebeurtenissen op bepaalde plekken kunnen erkend worden als bezienswaardigheid, bijvoorbeeld; op die plaats is een bekend persoon vermoord of daar vond een veldslag plaats.
 
[[Categorie:Toerisme]]
 
[[Categorie:Toerisme]]

Versie van 16 okt 2018 16:36

Een voorbeeld van een bezienswaardigheid: de Eiffeltoren

Een bezienswaardigheid is een ruimtelijk element dat anders is dan de normale elementen. Het kan zowel natuurlijk zijn als door de mens zijn vervaardigd. Een bezienswaardigheid wordt vaak bezocht door toeristen, bijvoorbeeld het Anne Frankhuis in Amsterdam of de Kaasmarkt in Gouda.

Kenmerken

Je kunt iets een bezienswaardigheid noemen als deze bezoekers aantrekt, in het bijzonder toeristen. Bzienswaardigheden zijn meestal plekken die de stad eventueel bekend maken, zoals de Eiffeltoren in Parijs. Door een culturisch verleden kan een bepaalde plaats ook als bezienswaardigheid worden erkend, denk maar aan Rijksmonumenten. Bijzondere gebeurtenissen op bepaalde plekken kunnen erkend worden als bezienswaardigheid, bijvoorbeeld; op die plaats is een bekend persoon vermoord of daar vond een veldslag plaats.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bezienswaardigheid&oldid=528179"