De club van sinterklaas

Uit Wikikids
Versie door 12345dan (overleg | bijdragen) op 9 mrt 2014 om 11:36 (Categorie:Nederlands televisieprogramma toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Opmaken
De opmaak van dit artikel (alinea's, leestekens, eerste woord dikgedrukt, categorieën etc.) laat nog te wensen over! Wil jij de opmaak verbeteren?

De club van Sinterklaas is een programma dat er ieder jaar in half november t/m 5 december wordt uitgezonden. Uit onderzoek blijkt dat dit programma het meest gekeken wordt. Dit programma is altijd te zien op Jetix. Het was altijd eerst te zien op Fox Kids maar dat bestaat niet meer. Jetix heeft het toen overgenomen.

Seizoen 1

Dit avontuur werd uitgezonden in eind 1999. In 2000 werd het seizoen herhaald. Het verhaal:

Ze ontmoeten Chefpiet en Wegwijspiet die zojuist een Paella restaurantje, Pedro's Paella Palacio, zijn begonnnen. Ook ontmoeten ze Rosita, de nieuwe vriendin van Wegwijspiet, die af en toe helpt in de Paella Palacio. Na de vele taferelen van het Pietenduo in hun Paella restaurantje, komt Wegwijspiet voor een moeilijk besluit te staan: Hij moet Rosita vertellen dat hij over een week met Sinterklaas naar Nederland moet vertrekken. Wegwijspiet is radeloos, en Chefpiet probeert alles om hem te helpen. Wegwijspiet organiseert, op advies van Chefpiet, een etentje met Rosita, om alles zo voorzichtig mogelijk te vertellen. Dit blijkt echter moeilijker gezegd dan gedaan. Wegwijspiet blijft dan ook aarzelen en kan het haar niet vertellen. Chefpiet, die het eten klaarmaakte voor het etentje, komt dan ook binnen en ziet Rosita erg blij met het cadeautje van Wegwijspiet. Hij zegt dat het dus, zoals hij al gezegd, niet zo moeilijk was als Wegwijspiet eerst dacht, om Rosita te vertellen over zijn vertrek. Rosita wist echter nog van niets, en rent dan ook huilend het restaurantje uit... Rosita laat na dagen nog niets van zich horen en Wegwijspiet is er ook niet al te best aan toe. De zaken van de Paella Palacio gaan ook achteruit sinds het vertrek van Rosita. De Wegwijspiet heeft geen andere keuze dan met Sinterklaas mee te gaan naar Nederland. Wegwijspiet kan echter niet z'n restaurantje onbemand achter laten, dus besluit Chefpiet om deze over te nemen. Wegwijspiet vertrekt naar Nederland, maar met verdriet in zijn hart... De volgende dag keert Rosita echter terug en is dan ook niet al te blij als ze er achter komt dat Wegwijspiet al naar Nederland vertrokken is. Chefpiet legt de situatie aan haar uit, en laat ook weten Wegwijspiet te missen en zelf naar Nederland te willen vertrekken. Hij heeft echter z'n laatste spaarcentjes gestoken in de Paella Palacio, en kan dus niet naar Nederland vanwege het slechte draaien van het restaurantje de laatste tijd. Rosita biedt aan het restaurant over te nemen, en Chefpiet neemt dat bod maar al te graag aan om met dat geld naar Nederland te vertrekken. Rosita legt echter een appel op tafel, en daarmee komt hij dus niet echt ver... Rosita legt een nieuw idee aan hem voor: liften. Chefpiet heeft er nog nooit van gehoord en ze legt het aan hem uit. Opeens gaat de telefoon en komt er na dagen eindelijk weer een reservering binnen. En nog eens, en nog eens... Ze komen tot de realisering dat de klanten niet voor Chefpiet's kookkunsten kwamen, ze kwamen ook niet voor de Wegwijspiet... Ze kwamen voor Rosita. Vol goede moed en zelfs nog een appeltje voor de dorst vertrekt Chefpiet op een bar koude tocht naar Nederland. Zal hij er ooit aankomen...?

Hoofdrollen: Michiel Kerbosch (Wegwijspiet), Don van Dijke (Chefpiet), Trudy Kerbosch (Rosita), Tim Kerbosch (Pietje van Alles), Erik van Muiswinkel (Hoofdpiet), Daphny Muriloff (Tante Soesa), Bram van der Vlugt (Sinterklaas), Dominique Engers (Stafpiet), Ralf Grevelink (Computerpiet/Sassevras), Wim Schluter (Muziekpiet), Roos Abelman (Schemapiet), Marien van der Kooij (Pakjespiet 1).

2001: De nieuwe Club van Sinterklaas

Dit is seizoen 2 en telt 15 afleveringen. Het verhaal:

Nieuwe Pieten komen bij de Club. Twee hiervan, Hoge Hoogte Piet en Weerpiet, missen de boot. Zonder geld en zonder vervoer proberen ze hun weg naar Nederland te vinden. Onderweg ontmoeten ze nog een Piet, Testpiet, die hetzelfde probleem heeft als zij. Tezamen gaan ze op een lange tocht naar Nederland. Wegwijspiet komt er achter dat er 3 pieten niet aan boord zijn. Samen met Chefpiet gaat hij op onderzoek uit.

Hoofdrollen: Tim de Zwart (Hoge Hoogtepiet), Jan van Eindthoven (Weerpiet), Beryl van Praag (Testpiet), Michiel Kerbosch (Wegwijspiet), Don van Dijke (Chefpiet), Bram Legerstee (Bovenpiet), Joost Kartman (Spaarpiet), Jacco Geel (Kombuispiet), Wim Schluter (Muziekpiet), Harold Verwoert (Coole piet), Tim Kerbosch (Pietje van Alles), Bram van der Vlugt (Sinterklaas).

2002: De Club van Sinterklaas & De verdwijning van Wagen 27

Dit is seizoen 3 en telt 15 afleveringen. Het verhaal:

Testpiet loopt achter op schema bij het testen van het speelgoed. Ze vraagt aan Surprisepiet, een nieuwe Piet, of ze met hem kan meerijden om het laatste beetje speelgoed onderweg te testen. Hij vindt het meer dan goed, en na een klein belletje met Hoofdpiet zijn ze gereed om te gaan. Onderweg naar Nederland wordt hun wagen echter gekaapt door de schurk Meneer de Directeur, en ontvoerd de twee Pieten. Door middel van de ontvoering wil hij Sinterklaas overtuigen om zijn vierkante jeu-de-boules ballen op de markt te brengen.

Hoofdrollen: Finn Poncin (Suprisepiet), Beryl van Praag (Testpiet), Tim de Zwart (Meneer de Directeur), Hajo Bruins (Radarpiet), Michiel Kerbosch (Wegwijspiet), Don van Dijke (Chefpiet), Sharon Wins (Gulle piet), Wim Schluter (Muziekpiet), Harold Verwoert (Coole piet), Tim Kerbosch (Pietje van Alles), Bram van der Vlugt (Sinterklaas).

2003: De Club van Sinterklaas & Het Blafpoeder

Testpiet loopt achter op schema bij het testen van het speelgoed. Ze vraagt aan Surprisepiet, een nieuwe Piet, of ze met hem kan meerijden om het laatste beetje speelgoed onderweg te testen. Hij vindt het meer dan goed, en na een klein belletje met Hoofdpiet zijn ze gereed om te gaan. Onderweg naar Nederland wordt hun wagen echter gekaapt door de schurk Meneer de Directeur, en ontvoerd de twee Pieten. Door middel van de ontvoering wil hij Sinterklaas overtuigen om zijn vierkante jeu-de-boules ballen op de markt te brengen.

Seizoen 3 bestond uit 15 afleveringen, die werden uitgezonden tussen 1 november en 3 december 2002. Het volledige seizoen werd herhaald op 4 en 5 december.

Hoofdrollen: Finn Poncin (Surprisepiet), Beryl van Praag (Testpiet), Tim de Zwart (Meneer de Directeur), Hajo Bruins (Radarpiet), Michiel Kerbosch (Wegwijspiet), Don van Dijke (Chefpiet), Sharon Wins (Gulle Piet), Wim Schluter (Muziekpiet), Harold Verwoert (Coole Piet), Tim Kerbosch (Pietje van Alles), Bram van der Vlugt (Sinterklaas)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_club_van_sinterklaas&oldid=317471"