Debrecen

Uit Wikikids
Versie door Dilano (overleg | bijdragen) op 27 apr 2010 om 19:00 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Debrecen''' is de tweede grootste stad van Hongarije met 206.225 inwoners in het jaar 2009. Het is geografisch gelegen in het oost...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Debrecen is de tweede grootste stad van Hongarije met 206.225 inwoners in het jaar 2009. Het is geografisch gelegen in het oosten van het land. Niet ver hiervandaan liggen Roemenië en Oekraïne. De stad is al heel oud met veel bezienswaardigheden. Ooit was Debrecen de hoofdstad van het land. De tweede allergrootste universiteit van Hongarije ligt in Debrecen. Het heet de Debreceni Egyetem. Verder is er ook nog een theologische universiteit. Een grappige feit van de stad is dat er een beeld van de Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter in het centrum staat. De Ruyter bevrijdde namelijk Hongaarse dominees die behandeld werden als slaven in het jaar 1676.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Debrecen&oldid=155174"