Expressie

Uit Wikikids
Versie door FreekKraak (overleg | bijdragen) op 15 jan 2023 om 17:21 (alinea's gemaakt.)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Expressiemiddel: gedicht

Expressie is de manier waarop je probeert een boodschap over te brengen of uit te drukken. Je kunt met verschillende middelen een boodschap overbrengen. Dat kan met je lichaam of met iets (kunstzinnig) dat je maakt.

Als je met je lichaam een boodschap probeert over te brengen dan noem je dat lichaamsexpressie. Je kunt je hele lichaam ervoor gebruiken of een deel. Met je lichaamsexpressie kun je emoties uitbeelden. Als je boos kijkt frons je bijvoorbeeld je wenkbrauwen.

De expressie van een kunstenaar wil zeggen dat een kunstenaar zich op een bepaalde manier uitdrukt of een boodschap over wil brengen. Dat kan bijvoorbeeld door het schrijven van een gedicht, het maken van een schilderij of het zingen van een lied. Al die verschillende manieren noem je expressiemiddelen. Een gedicht bijvoorbeeld is een middel van een dichter om iets te zeggen. Bijvoorbeeld dat hij ergens heel blij mee is of juist heel boos.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Expressie&oldid=760231"