Finale Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2017

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
De Grolsch Veste, waar de finale werd gespeeld

De finale van het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2017 was de finale van het EK voetbal vrouwen 2017 dat in Nederland plaats vond. Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal moest hierbij in eigen land tegen het Deens vrouwenvoetbalelftal voetballen. In de finale wordt bepaald wie het EK voetbal vrouwen van 2017 wint. De wedstrijd vond plaats op 6 augustus 2017 in De Grolsch Veste in Enschede, Nederland.

Nederland won met 4-2 van Denemarken en heeft hiermee het Europees kampioenschap voetbal vrouwen van 2017 gewonnen. Het is hun eerste titel.

Achtergrond

Bij bijna elk EK voetbal vrouwen heeft Duitsland, Noorwegen of Zweden gewonnen. Na 8 titels op een rij van Duitsland is er nu uiteindelijk een andere winnaar gekomen. Nederland en Denemarken hebben elkaar in het Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2017 al eerder ontmoet, namelijk in de groepsfase. Toen won Nederland met 1-0 van Denemarken, toen wonnen ze door een penalty van Sherida Spitse.

Verslag

Nederland maakt een fout in de 6e minuut, dus is het een strafschop voor Denemarken. Nadia Nadim neemt 'm en het is een goal, 1-0 voor Denemarken. 4 minuten later in de 10e minuut maakt Vivianne Miedema de gelijkmaker, het is 1-1. Later in de 28e minuut weet Lieke Martens de 2-1 te maken, maar 5 minuten later in de 33e minuut maakt Pernille Harder weer de gelijkmaker en het staat 2-2. Uiteindelijk scoort Sherida Spitse in de 51e minuut een vrije trap in de rechterhoek, het staat 3-2 voor Nederland. Later in de 89e minuut maakte Miedema haar 2e goal, iedereen is er zeker van dat Nederland wint en dat gebeurd ook Nederland wint.

Statistieken

zondag 6 augustus 2017
«onderlinge duels»
17:00 (UTC+2)
Nederland Vlag van Nederland</span 4 – 2 Vlag van Denemarken Denemarken</span Stadion: De Grolsch Veste, Nederland Enschede

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Finale_Europees_kampioenschap_voetbal_vrouwen_2017&oldid=726944"