Flikken Rotterdam

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 18 feb 2021 om 20:32 (Categorie:Programma van de AVROTROS toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flikken Rotterdam
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Alternatieve titel
Genre Politieserie
Speelduur 46–54 minuten
Bedenker
Ontwikkelaar
Samensteller
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen Mark van Eeuwen
Maartje van de Wetering
Huub Stapel
Cees Geel
Maryam Hassouni
Ortál Vriend
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie Martin Schwab
Pieter Walther Boer
Victor Reinier
Schrijver Jan Harm Dekker
Victor Reinier
Henk Apotheker
Robert Jan Overeem
Tekenaar
Montage Synco Schölvinck
Muziek Fons Merkies
Laurens Goedhart
Intromuziek
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Locatie
Gerelateerde series Flikken Gent
Flikken Maastricht
Producer Rolf Koot
Maarten Swart
Sander Emmering
Coproducent
Uitvoering Remco Evers
Productiebedrijf Eyeworks
Start 8 januari 2016
Einde
Afleveringen 40 (per 15 november 2019)
Seizoenen 4
Netwerk AVROTROS
Zender NPO 1
Televizier-Ring
Tv-commercial 1
Tv-commercial 2
IMDb-profiel
MovieMeter-profiel|-style="display: none;"
Website
http://www.avrotros.nl/flikkenrotterdam/home/
Portaal Portal.svg Televisie

Flikken Rotterdam is een Nederlandse politieserie. De serie speelt zich af in Rotterdam en was op 8 januari 2016 voor het eerst op televisie te zien.

Flikken Rotterdam ontleent zijn naam en opzet aan de VRT-serie Flikken die zich afspeelt in Gent en de spin-offserie Flikken Maastricht die zich afspeelt in Maastricht. Een team van politieagenten en rechercheurs met een officier van justitie als chef behandelt per aflevering van een klein uur enkele zaken. De politiemensen treden per paar op: de personages Dries van Weelden, Esther Wegereef, Stan Vroom, Lieve Jansons (seizoen 1 en 2) en Noucha van Vliet (sinds seizoen 3), politiemensen in burger, behandelen vaak levensgevaarlijke zaken waarin de suspense overheerst. Vaak blijken de verschillende zaken iets met elkaar te maken te hebben.

Serie

In het voorjaar van 2015 werd bekendgemaakt dat er een spin-off zou komen van Flikken Maastricht, maar dat deze nieuwe politieserie zich zou gaan afspelen in een andere stad met andere personages. Op dat moment was de cast nog onbekend. Flikken Rotterdam is gemaakt door dezelfde regisseurs en scenarioschrijvers als Flikken Maastricht, een serie die zelf weer een spin-off is van het Vlaamse Flikken Gent. Schrijver en regisseur Victor Reinier zei na het eerste seizoen de twee Nederlandse series meer met elkaar verbonden te maken door middel van cross-overs van personages. Vanaf 26 september 2017 was de serie in Vlaanderen te zien op televisiezender Eén. Sinds 2018 is er de 'Flikken Rotterdam Online Experience'. Op flikkenrotterdam.nl is een aparte verhaallijn te volgen, die personages bevat die in de serie worden behandeld.

Rolverdeling

Rolverdeling per seizoen

Acteur Personage Aantal afleveringen
S1 S2 S3 S4 S5 Totaal
Mark van Eeuwen Dries van Weelden 10 10 10 10 40
Maartje van de Wetering Esther Wegereef-Siebelink 10 10 10 10 40
Cees Geel Stan Vroom 10 10 10 10 40
Huub Stapel Hein Berg 10 10 10 9 39
Ortál Vriend Noucha van Vliet 10 10 20
Maryam Hassouni Lieve Jansons 9 10 19
Ruurt de Maesschalck Orlando Hooi 7 9 10 26
Joy Delima Robin Garcia 9 10 19
Peter Paul Muller Ben Slachter 3 10 13
Arend Brandligt Jort Wester 10 10
Michiel Bakker Jacco Wegereef 4 1 5 10
Victor Löw Frits/Egbert Nekke 9 9
Cynthia Abma Anneke van Dijk 3 1 4 8
Yassine El Ouardi Omar Kassir 8 8
Yootha Wong-Loi-Sing Chantal Denswil 1 6 7
Ergün Simsek Sehrat Kaymak 7 7
Merle Hartveld Maaike Lejeune 7 7
Nils Verkooijen Leon 7 7
Imanuelle Grives Saskia van Dijk 6 6
Dragan Bakema Daniel Middendorp 6 6
Jack Wouterse Henri Houtman 5 5
Roosmarijn Wind Kim Stahl 5 5
Florence Vos Weeda Sanne van Weelden 5 5
Bram Blankestijn Jeffrey Boot 5 5
Kees Boot Hunter Vaals 4 4
Martijn Oversteegen Richard Nieuwerbroek 4 4
Jim de Groot Manfred Kleine 4 4
Mirjam de Rooij Patricia 'Patty' Kloosterman 4 4
Lotje van Lunteren Emma Stahl 4 4

Hoofdpersonages

Acteur Personage Seizoen Afleveringen
Mark van Eeuwen Dries van Weelden 1-heden 40
Dries is een rechercheur en ex-marinier; hij werkt samen met Esther Wegereef. Hij is als vrijgezel woonachtig in een kleine appartement in Rotterdam. Dries is de oom van Sanne van Weelden, die in seizoen 2 tijdelijk bij hem komt logeren. Ook heeft hij stiekem een oogje op zijn partner Esther. In het 4de seizoen komt het tot een kus en delen ze het bed samen. Tijdens de reddingsoperatie bij het Amish-genootschap van Daniel kon hij de bomvesten onschadelijk maken. In de cliffhanger-aflevering van seizoen 4 werd hij neergeschoten door Daniel, maar schiet terug en weet Daniel uit te schakelen.
Maartje van de Wetering Esther Wegereef-Siebelink 1-heden 40
Esther is eveneens rechercheur en werkt samen met Dries van Weelden. Esther is getrouwd en strenggelovig opgevoed. Dit laatste brengt haar in moeilijkheden. Dit komt doordat haar partner graag kinderen wil en er daarbij dan voor Esther geen ruimte meer is om te werken. Esther wil juist nog wachten met kinderen en blijft liever nog werken voor de recherche. In seizoen 3 raakt Esther gewond tijdens een achtervolging van een crimineel, ze overleeft en na een korte revalidatie komt ze weer terug op het bureau. In het 4de seizoen neemt ze ontslag bij de politie en trekt ze in bij een Amish-genootschap, helaas is het genootschap niet wat het is en is ze haar leven niet zeker.
Huub Stapel Hein Berg 1-heden 39
Hein Berg is de Officier van Justitie. Hij is naar Rotterdam gekomen nadat hij een kroongetuigezaak heeft opgeblazen in Amsterdam. Hein worstelt regelmatig met de gedachtes rond de moord van zijn dochter Tess Berg. De dader werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In veel zaken geeft Hein aanwijzingen in welke richting de rechercheurs het beste kunnen werken. In seizoen 2 overleeft hij een aanslag op zijn leven door Lieve te beschermen. In seizoen 3 wordt hij kort gegijzeld door een moordenaar met zenuwgas, ook worden hij en Charlie Oostzaan ontvoerd door Nekke, maar al snel weer bevrijd door het rechercheteam. In seizoen 4 onderzoekt hij de dood van een gevangene, ze had foto’s van jonge kinderen op feesten van hogere ambtenaren. Na een tijd wordt Hein op non-actief gezet omdat zijn laptop vol met kinderporno staat. Gelukkig weten de rechercheurs dit snel op te lossen.
Cees Geel Stan Vroom 1-heden 40
Stan is een rechercheur die in eerste instantie samenwerkt met Ben Slachter. Na de "schijndood" van Ben wordt Lieve Jansons de nieuwe partner van Stan. Stan is van de oude stempel en werkt daardoor vaak volgens de regels. Stan komt intelligent over, maar met zijn emoties kan hij veel minder goed overweg. Na De dood van Ben hakt het verraad van zijn beste vriend er goed in. Stan durft daardoor niet veel mensen meer te vertrouwen, gelukkig kan hij goed overweg met Noucha van Vliet.
Maryam Hassouni Lieve Jansons 1-2 19
Lieve is een rechercheur die de nieuwe partner van Stan Vroom wordt na de dood van "Ben Slachter". Ze is een dame die zich niet zomaar aan de kant laat zetten. In seizoen 2 vraagt ze overplaatsing aan na het gedoe rondom Ben Slachter. Ze wordt opgevolgd door Noucha van Vliet.
Ortál Vriend Noucha van Viet 3-heden 20
Nadat Lieve overplaatsing heeft aangevraagd komt Noucha in haar plaats als rechercheur. Noucha is streng en hardhandig als het om criminelen gaat. Ze maakt meteen een goede indruk bij de commissaris en het team. In het volgende seizoen redt ze het leven van een crimineel die een hartaanval krijgt. Het blijkt een vrouwenhandelaar en ze gaat op onderzoek uit om hem achter de tralies te krijgen. Na een korte gijzeling wordt hij opgepakt.

Terugkerende gastrollen

Acteur Personage Seizoen Afleveringen
Peter Paul Muller Ben Slachter † 1-2 13
In de eerste aflevering van het eerste seizoen verschijnt Rechercheur Ben Slachter in beeld waar hij in zijn huis een inbreker dood slaat. De Rijksrecherche concludeert dat het geen ongeluk was. Nadat hij tijdens een gijzeling van een meisje een crimineel doodschiet wordt hij geschorst. Bens partner Stan gaat op zoek naar de waarheid. Dit blijkt echter niet zo'n goed idee te zijn... Na een achtervolging van Stan wordt er geschoten en raakt Ben gewond. Ben wordt dan meegenomen in een auto en niet veel later wordt zijn eigen auto in brand met resten bloed aangetroffen. Iedereen denkt dat Ben is overleden, maar blijkt alles in scène te hebben gezet om Hunter Vaals en Richard Nieuwerbroek op te kunnen pakken. Dit loopt anders dan gepland, waarbij zijn collega's het zwaar te voortduren krijgen. Zo weet Ben te voorkomen dat Stan wordt aangereden en schiet hij Hunter Vaals dood om Lieve Jansons te redden. In het tweede seizoen wordt Ben vanuit het huis van bewaring op een undercoverproject gezet, waarbij hij moet komen te achterhalen wat Jort Wester werkelijk van plan is. Uiteindelijk blijkt dit te maken hebben met een grote lading drugs. In tussentijd duikt ook de moordenaar van Tess Berg op tijdens deze undercoveractie. Ben krijgt hierdoor nog een tweede undercoveractie te doen waarbij hij de bekentenis van de dader loskrijgt. Als hij later zich met de drugsdeal van Kim gaat bemoeien gaat het mis, hij raakt zwaargewond en overlijdt in de armen van zijn goede vriend Stan.
Ergün Simsek Sehrat Kaymak 1 7
Inspecteur Sehrat Kaymak is de leidinggevende van het team. In het tweede seizoen wordt Kaymak opgevolgd door Orlando Hooi. Het is niet bekend waarom Kaymak ermee gestopt is.
Richelle Platinga Tess Berg † 1 8
Tess is de dochter van Hein Berg. Nadat Hein de foto van haar bekijkt komt ze terug in zijn gedachten. Tess Berg blijkt om het leven te zijn gekomen bij een schietpartij in een café. De dader is uiteindelijk vrijuit gegaan, daarom is Hein extra gemotiveerd om elke dader te pakken voor zijn daden. In het tweede seizoen wordt de dader opnieuw voor deze zaak opgepakt na een undercoveroperatie door Ben Slachter.
Michiel Bakker Jacco Wegereef † 1, 3-4 10
Jacco is de man van Esther waarmee hij getrouwd is. Hij vindt het politiewerk te veel geweld hebben en wil graag dat ze stopt met werken. in seizoen twee wil hij graag kinderen met haar maar ze weigert. in seizoen drie raakt Esther zwaargewond maar blijft hij er rustig bij en zegt dat het God's wil is als ze weer beter wordt. Rond seizoen vier blijkt dat hij van Esther wil scheiden en zelf zijn intrek heeft genomen in een Amish-genootschap. Nadat Esther hem heeft verteld dat de leider niet is wie ze denkt dat hij is, wordt Jacco gevraagd mee te komen met Daniel. Eenmaal later klinkt er een schot en treft Esther hem dood aan in de schuur. Daniel vertelt haar dan dat hij te veel wist en dat zij ook het loodje legt als ze dit alles aan de politie vertelt.
Yootha Wong-Loi-Sing Chantal Denswil 1-2 7
In het tweede seizoen werkt Chantal in een café en werkt in mindere mate mee in de undercoveracties van Ben.
Arend Brandligt Jort Wester † 2 10
Jort Wester is een keurige zakenman die beschuldigd wordt van de verkrachting van zijn stiefdochter Kim Stahl. Op zijn kantoor wordt de seksbaas Henri Houtman aangetroffen die op zijn beurt verklaart dat Wester zijn financieel adviseur is. De weg naar het huis van bewaring verloopt alles dan soepel omdat een motorbende het busje blokkeert en twee gemaskerde mannen die zich toegang tot de bus willen verschaffen omdat zij Jort willen hebben. Doordat Lieve Jansons vermoedt dat er iets anders schuil gaat bij Jort, vraagt zij of Ben Slachter die in dezelfde gevangenis zit een oogje in het zeil wil houden op Jort. Jort blijkt echter Kim Stahl helemaal niet te verkracht hebben maar bezig te zijn met een drugszaak. Uiteindelijk wordt Jort dood geschoten door Kim Stahl.
Jack Wouterse Henri Houtman † 2 5
Henri Houtman is ondernemer in de seksindustrie. Hij wordt aangetroffen op het kantoor van Jort Wester die volgens Houtman zijn financieel adviseur is. Echter probeert Houtman dezelfde drugs in handen te krijgen als Jort Wester. Hierbij loopt Houtman echter op tegen Ben Slachter en Kim Stahl. Hij wordt gedood door Kim.
Roosmarijn Wind Kim Stahl 2 5
Kim is de stiefdochter van Jort Wester. Zij beschuldigt Jort ervan dat hij haar verkracht heeft. Echter blijken Kim en Jort samen te werken om een enorme hoeveelheid drugs binnen te krijgen en deze te verkopen. Nadat Ben zich ermee gaat bemoeien schiet ze op hem, (ze vlucht en verdwijnt met het vliegtuig.)
Lotje van Lunteren Emma Stahl 2 4
Emma Stahl is de moeder van Kim. Ze verschijnt op het bureau als Kim aangifte heeft gedaan van verkrachting.
Ruurt de Maesschalck Orlando Hooi 2-heden 26
Orlando Hooi is de opvolger van Sehrat Kaymak als leidinggevende van het team. Wanneer Dries en Esther de moord onderzoeken op een Congolese vrouw, maakt Dries een enorme fout door Hooi aan te willen houden omdat Hooi een donkere huidskleur heeft en Hooi niet mee wil komen wanneer Dries daarom vraagt. Dries denkt dat Hooi de weduwnaar is van de vermoorde vrouw. Echter staat de weduwnaar een paar meter verderop en is een blanke man. In de volgende seizoenen assisteert hij het team waar hij kan. Wel wil hij dat ze meer naar hem luisteren en zich aan de regels houden dan hulp vragen aan Hein Berg.
Bram Blankestijn Jeffrey Boot † 2 5
De 18-jarige Maaike van Zijl wordt vermist en blijkt te zijn vermoord door Jeffrey Boot. Jeffrey heeft dan al eerder meerdere jonge vrouwen vermoord. Kort daarna wordt Jeffrey neergeslagen, en belandt in coma. Echter blijkt hij deels met behulp van zijn moeder dit te neppen. Jeffrey vermoordt vervolgens in het ziekenhuis de verpleegster, met wie Dries van Weelden date. Jeffrey gaat vervolgens achter Sanne van Weelden aan omdat Sanne hem heeft neergeslagen. Bij de Oude haven kan Dries hem doodschieten.
Florence Vos Weeda Sanne van Weelden 2 5
Sanne is het nichtje van rechercheur Dries van Weelden. Sanne komt in seizoen 2 bij Dries logeren omdat zij vanwege haar nieuwe studie nog geen slaapplaats heeft. Achteraf blijkt Sanne naar Rotterdam te zijn gekomen omdat haar vriendin door Jeffrey Boot is vermoord en zij zelf Jeffrey wil uitschakelen. Ze keert weer terug naar huis als ze hoort dat Jeffrey is doodgeschoten.
Victor Löw Frits/Egbert Nekke 3 9
Frits Nekke is een projectontwikkelaar en zijn oog laat vallen op een quarantaineterrein dat binnen bepaalde tijd een miljoen waard is. Het terrein is de ideale locatie voor CO2-opslag. Hij moet alleen nog maar een paar kunstenaars weten om te kopen. Helaas heeft hij last van zijn tweelingbroer Egbert Nekke, die daarvoor al OVJ Kiki Ruijters heeft vermoord. Een tijdje later komen Stan en Dries erachter dat het geen tweeling is, maar dat Frits schizofrenie blijkt te hebben. Frits blijkt zijn broer te hebben verloren bij zijn oude huis, in het moeras. Nadat het team hem wil arresteren pleegt hij zelfmoord om van zijn schizofrenie af te komen.
Joy Delima Robin Garcia 3-heden 19
Robin is een jonge agente die is geïnfiltreerd in de jeugdbende van Omar onder de naam (Charlie Oostzaan). Ze wordt ontvoerd door Egbert maar gelukkig bevrijdt door het team Rotterdam. In het volgende seizoen heeft ze zich vast bij het team aangesloten, maar maakt grote problemen als ze undercover gaat zonder toestemming van haar leidinggevende.
Yassine El Ouardi Omar Kassir † 3 8
Omar is lid van een jeugdbende die samenwerkt met Egbert Nekke de criminele tweelingbroer van de projectontwikkelaar Frits. Nadat Egbert bang is dat iedereen tegen hem is, ontvoert hij Omar en schiet hem dood.
Imanuelle Grives Saskia van Dijk † 3 6
In een café ontmoet Stan Saskia; hij neemt een borrel met haar die zij betaalt, waarbij ze later samen in bed belanden. Wat ze niet weten is dat Egbert Nekke het live op camera kan bekijken. Hij ontvoert Saskia en bedreigt daarmee het team van Rotterdam. In aflevering 6 van seizoen 3 blijkt ze door Egbert te zijn vermoord.
Merle Hartveld Maaike Lejeune 3 7
Maaike woont op het terrein waar projectontwikkelaar Frits de boel wil opkopen. Ze neemt Omar in vertrouwen omdat ze denkt dat de plek waar ze woont miljoenen waard is. Ze gaat stiekem met de undercover agente Charlie naar het gemeentehuis en komt tot de ontdekking dat, ze met de handtekening van haar stiefvader veel geld in handbereik heeft. Helaas loopt het anders. Omar wordt ontvoerd door Egbert (doodgeschoten) en ze helpt het Rotterdamse team later om Egbert aan te houden.
Dragan Bakema Daniel Middendorp † 4 6
Daniel is de leider van een Amish-genootschap en komt in beeld als de twee agenten een verdachte op het spoor zijn. Niemand schijnt iets te hebben gezien. Eenmaal in de schuur heeft de verdachte een jongen gegijzeld, Daniel kan voorkomen dat de dader de jongen neerschiet en levert hem uit aan de politie. Hein Berg ondervraagd de dader naar de leider van de overval maar die pleegt zelfmoord. Toch vertrouwt Esther Daniel niet helemaal omdat het geld van de overval niet is teruggevonden. Daniel wil richting het Armageddon door het internet plat te leggen omdat het een uitvinding van de Duivel is. Nadat Daniel vermoed dat zijn plan wordt verraden, dood hij iedereen die te veel weet en/of uit de sekte wilt stappen. Nadat zijn eerste aanslag mislukt dreigt Daniel alle kinderen van het genootschap op te blazen met bomvesten. Helaas bemoeit Esther zich ermee en is er een gevecht met hem. Dries weet ondertussen de bomvesten onschadelijk te maken. Nadat Dries de schuur binnenkomt, komt ook Daniel in het vizier die schiet. Ook Dries schiet enkele keren en Daniel sterft door het schot.
Freerk Bos Peter Carr † 4 3
Er is een overval gepleegd op een geldwagen maar de verfbom is niet ontploft. Robin legt contact met een hacker die veel verstand heeft van geldcassettes. Robin wil graag weten wie er vermoedelijk achter zit en geeft de naam Leo Bakkenist door. Plots verdwijnt Peter van de radar en treft Robin hem niet thuis aan. (hij werd ontvoerd door enkele mannen van Daniel) Peter blijkt zonder dat iedereen er van wist met Daniel mee te werken om geld te stelen van de bank. Hij wordt door Daniel vrijgelaten en krijgt 10% van het geld. Helaas komt daaraan een afdrupt eind als hij door een van Daniels mannen wordt doodgeschoten.
Peter van Bokhorst Bob Oud † 4 3
Bob komt in het vizier van Esther als ze hem tegenkomt in het café waar ze vaak zit met haar collega's. De volgende dag wordt ze op het bureau door hem en Orlando Hooi meegevraagd te komen voor iets belangrijks. Het blijkt dat Esther als undercover-agente wordt gezet in de sekte van Daniel waar toevallig ook haar ex-man Jacco zich bevindt. De volgende dag komt hij niet op de afgesproken plek aan en krijgt ze te horen van Daniel dat hij per ongeluk door een tractor is aangereden op de dijk. Bob bleek de runner van Daniel te zijn die het geld en de wapens regelde en achter de overal zat van het geldtransport. Hooi en Berg komen erachter dat Bob ontslagen was bij het OM en zelf een onderzoek deed naar de sekte. Maar omdat niemand hem wilde geloven besloot hij zelf een eigen undercover uit te voeren.

Muziek

De muziek van Flikken Rotterdam is geschreven en uitgevoerd door Fons Merkies en Laurens Goedhart. Een compilatie van muziek uit de serie is op 1 augustus 2017 op iTunes geplaatst. Er is nog meer muziek in de serie te horen, maar dat zijn nummers van andere bands of artiesten en deze staan niet op de soundtrack.

Soundtracklijst:

 • 1 Flikken Rotterdam main
 • 2 Indringer
 • 3 Als je dit ziet ben ik dood
 • 4 Op het bureau
 • 5 Gegijzeld
 • 6 Inval
 • 7 In de broodjeszaak
 • 8 Gevecht
 • 9 Volgen
 • 10 Rotterdam bij nacht
 • 11 De dochter van Berg
 • 12 Verhoor
 • 13 Een dolle hond
 • 14 Op je knieën
 • 15 In actie
 • 16 Het is Slagter
 • 17 Dubbele espresso
 • 18 Het AT is er niet
 • 19 Van alle markten thuis
 • 20 Verdachte ingerekend
 • 21 Flikken Rotterdam cues

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Flikken_Rotterdam&oldid=653900"