Moderator

Gebruiker:Harry.spoelstra

Uit Wikikids
Versie door Apoo (overleg | bijdragen) op 17 dec 2017 om 02:48
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd XV
  • Bewerkingen X
  • Uploads X
  • Gebruikerspagina
  • Bevestigde gebruiker
  • Moderator

Wie

Ik ben Harry Spoelstra en werk op obs De Dubbelburg te Rijnsburg en Valkenburg. Ik geef geen les meer, maar egel wel nog zaken op Ict-gebied. Op beide locaties zorg ik dan ook voor de computers en natuurlijk ook voor het enthousiast maken van de kinderen en de andere leerkrachten op ict-gebied. Tevens regel ik de ict-zaken op obs de Verrekijker ( school voor asielzoekerskinderen in Katwijk) Twee dagen in de week ben ik bovenschools ict-coordinator voor 17 schoollocaties in de Duin en Bollenstreek.

Hobby's

Mijn hobby's zijn fotograferen, koken, maar ook bezig zijn met alles wat met computers in het onderwijs te maken heeft. Zowel technisch bezig zijn met computers als het maken / geven van cursussen ivm ict, maar ook het bedenken en invoeren van nieuwe zaken binnen het onderwijs die met ict te maken hebben.

Wat doe ik met ict binnen het onderwijs

Ik heb meegewerkt aan Webkwesties

Ik heb een aantal jaren internetprojecten gemaakt voor kinderen van groep 5. Deze zijn helaas niet meer te zien op internet. Ze hadden een eigen domeinnaam www.pleasehelpme.nl en diverse jaren schreef ik een verhaal wat in het buitenland afspeelde en wat uiteindelijk in Nederland een rol ging spelen omdat dan tijdens het schoolkamp de virtuele figuren toch echt leken te bestaan. De leerlingen waren die dagen dan ook thematisch verkleed en voerden allerlei opdrachten uit om het verhaal tot een goed einde te brengen. Voorbeelden waren verhalen over

  1. Karim. een Marokkaanse Pabostudent ging naar Marokko op vakantie en kwam in aanraking met "slechte" mensen die de lamp van Aladin hadden gevonden en de geest hadden verdeeld over 6 wijnflessen. Deze flessen werden gered maar per ongeluk verstuurd naar Nederland. Hier konden de kinderen de geest weer vrijlaten om zich weer samen te voegen met de andere delen. Diverse slijterijen en supermarkten werden 2 weken lang nauwlettend onderzocht door de kinderen.
  2. Pablo, een Mexicaanse jongen probeert zijn opa te bevrijden uit de gevangenis, want allerlei schatten van de Azteken waren gestolen uit het museum waar zijn opa werkte. Opa kreeg de schuld, Pablo probeerde de schatten terug te vinden om zijn opa vrij te krijgen. Via diverse omzwervingen kwam hij in Nederland terecht waar hij geholpen werd om alles terug te vinden en de juiste mensen te laten arresteren.
  3. Mathilde, een meisje van adelijke afkomst, helaas de arme tak van de familie probeert de juwelen die haar moeder had geerfd terug te krijgen zodat haar moeder geen campingtoiletten meer hoefde schoon te maken. Vanuit Grignan in Frankrijk blijken de juwelen in een boek vestopt op reis te zijn door Frankrijk en belanden ook in EuroDisney, van daaruit bereikte het boek Nederland, waarna het teruggevonden werd in Noordwijk in de duinen.
  4. Giovanni, een Italiaanse jongen, had een zeer speciale viool gekregen, die zelf kon spelen, maar ook samen met de violist de prachtigste liedjes kon spelen. Hiermee verdiende hij geld, maar zijn viool werd gestolen en kon dus geen geld meer verdienen voor zijn ouders. Via de nodige omzwervingen kwam Giovanni in Nederland terecht en werd geholpen om zijn viool terug te krijgen.

Verder hou ik de website van de school bij Dubbelburgwebsite. Via de website probeer ik zaken die belangrijk zijn voor mijn groep vast te leggen. Een praktisch voorbeeld hiervan is de groepspagina voor groep 8. Hier vinden ze de planning voor hun huiswerk, afspraken m.b.t. de spreekbeurten en boekbesprekingen die ze moeten gaan houden. Tevens staat er vermeld hoe ze hun Engelse woordjes ook thuis kunnen leren op de pc. Dienstenrooster m.b.t. bepaalde werkzaamheden. Ouders kunnen hier ook zien wanneer hun kind wat moet doen.

Reisbeer

Een tijd geleden heb ik een aantal identieke beren gekocht en deze op diverse basisscholen uitgezet. Af en toe gaat de reisbeer op reis en dan kunnen alle kinderen hun beer volgen op het internet. Hij houdt dan een weblog bij, zorgt dat foto's op zijn website de reisbeer kwamen te staan en regelt dat er leuke oefeningen en spelletjes voor de kinderen te doen zijn. Als hij zin en tijd heeft maakte de reisbeer ook een podcast, zodat je naar zijn eigen verhaal kon luisteren. Helaas is de site onlangs opgeheven vanwege oplopende kosten. Het heeft wel jarenlang plezier gegeven aan diverse mensen. Maar gelukkig hebben we de foto's nog.


Sjablonenkopie


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Harry.spoelstra&oldid=501404"