Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

I Shot the Sheriff: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''I Shot the Sheriff''' is een nummer van de reggeazanger Bob Marley. Het nummer verscheen op het album ''Burnin´''. Eric Clapton [[Cover...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
'''I Shot the Sheriff''' is een [[liedje|nummer]] van de [[reggea]]zanger [[Bob Marley]]. Het nummer verscheen op het album ''[[Burnin´]]''.
 
'''I Shot the Sheriff''' is een [[liedje|nummer]] van de [[reggea]]zanger [[Bob Marley]]. Het nummer verscheen op het album ''[[Burnin´]]''.
  
[[Eric Clapton]] [[Cover]]de het nummer voor zijn album ''[[461 Ocean Boulevard]]'', dit nummer werd succesvoller dan Bob Marleys versie. Het nummer behaalde de nummer 1 positie in de ''Billboard Hot 100''. Hiermee is dit overigens Claptons enige nummer-1 notering in de [[Verenigde Staten]].
+
[[Eric Clapton]] [[cover]]de het nummer voor zijn album ''[[461 Ocean Boulevard]]'', dit nummer werd succesvoller dan Bob Marleys versie. Het nummer behaalde de nummer 1 positie in de ''Billboard Hot 100''. Hiermee is dit overigens Claptons enige nummer-1 notering in de [[Verenigde Staten]].
  
 
{{Beginnetje}}
 
{{Beginnetje}}
 
[[Categorie:Bob Marley]]
 
[[Categorie:Bob Marley]]

Versie van 24 dec 2009 om 10:54

I Shot the Sheriff is een nummer van de reggeazanger Bob Marley. Het nummer verscheen op het album Burnin´.

Eric Clapton coverde het nummer voor zijn album 461 Ocean Boulevard, dit nummer werd succesvoller dan Bob Marleys versie. Het nummer behaalde de nummer 1 positie in de Billboard Hot 100. Hiermee is dit overigens Claptons enige nummer-1 notering in de Verenigde Staten.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=I_Shot_the_Sheriff&oldid=136560"