Intelligentie

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 26 sep 2022 om 13:21 (Categorie:Leren verwijderd met HotCat)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hier kun je zien wat en waar ik heb hersen de functies wat die doen
De soorten intelligentie op plaatje te zien

Intelligentie is het geestelijk eigenschap waardoor je op een bepaalde manier functioneerd. Vaak wordt er gelijk gedacht als iemand tegen jou zegt wouw dat is intelligent van jou dat je dan slim bent op het leren maar intelligent bestaat uit meer dan dat iedereen is intelligent op zijn eigen manier of je nou goed kan leren of niet. Er bestaan zelfs veel verschillende soorten intelligentie die je ook kunt trainen als dat wilt.

De soorten intelligentie

Je heb 8 soorten intelligentie iedereen heeft wel minimaal 1 soort intelligentie waar hij heel goed is en zelfs uit blinkt. Je heb te volgende intelligentie:

 • Taalkundige -Verbale intelligentie: iemand die verbaal intelligent is staat vaal bekend dat hij niet op zijn mondje is gevallen dus met anderen woorden hij komt op de juiste manier voor zichzelf op. En leerde als kind al snel praten,lezen en schrijven en kunnen goed moeilijke teksten begrijpen en als ze instructies moeten op volgen lukt dat vaal ook makkelijk.
 • Logisch- wiskundige intelligentie: mens die deze overheersende intelligentie vinden het makkelijk denken problemen op te lossen en oplossingen van berekeningen en vindt het leuk om logisch denken leuk om te ontdekken. En rekenen bijvoorbeeld voor jou het bedrag uit zonder rekenmachine zo uit hoeveel iedereen na een etentje moet betalen.
 • Ruimtelijk intelligentie: als met deze goed uit blinkt dan zorgt het voor een hele goed oriëntatie vevermogen je weet dus makkelijk instructies als die goed worden uitgetekend en je kunt goed diagrammen tekenen en maken en je ziet vaak dingen die andere over het hoofd zien.
 • muzikale intelligentie: je bent steeds bezig met muziek in het hoofd en gaat makkelijk mee trommelen op deuntjes van de muziek en goed melodieën onthouden en ze na spelen deze mensen spelen graag muziek.
 • lichamelijke - kinesthetische intelligentie: mensen met een hogere lichamelijke- kinesthetische intelligentie hebben hele precieze innerlijke van het eigen lichaam ze kunnen door een goed coördinatie goed bewegen en sporten
 • interapersoonlijke intelligentie: Deze mensen vallen op dat ze heel erg verbonden zijn met hun innerlijke zelf. Ze weten heel goed waar ze goed in zijn en waar ze niet zo goed in zijn en hebben een goede motivatie. Ze hebben hele hogere zelfkennis waardoor ze makkelijk doelen op stellen en behalen omdat ze ook hun zelf goed kunnen motiveren..
 • Interpersoonlijke intelligentie: zijn mensen die vaak voor iedereen klaar staan en instaat te zijn van gevoelens en gedachtes van anderen goed kunnen begrijpen. Ze maken makkelijk contact met andere en zijn vaak de leiden van de groep.
 • natuurlijk intelligentie: Deze soort mensen met natuurlijk intelligentie zien we vaak terug bij mensen die heel erg dicht bij staan contact met de omgeving. Ze weten vaak veel over de natuur en de dieren en de zijn vaak heel erg verbonden met dieren ze zijn echter natuur en dieren vrienden.

Verbeteren van je intelligentie als je dat wilt

zo kun je per soort intelligentie verbeteren als dat wilt maar 1 belangrijker tip ondanks dat er niet goed in bent bedenk je dan ik ben in andere gebied weer heel intelligent in bent want iedereen is intelligent op zijn eigen manier.

 • Taalkundig-Verbale intelligentie: als je graag hier in wilt leren dan kun je beste aan de slag te gaan met beginnen met schrijven van verhalen of een blog en speel regelmatig taal spelletjes zoals scrabbel.
 • Logisch wiskundige intelligentie: als hier graag beter in wil worden kun je het volgende doen oefen dan regelmatig met sudoku puzzels maak een gewoonte dat je dingen meer uit gaat reken uit je hoofd in de plaats van de rekenenmachine.
 • Ruimtelijk intelligentie: als je hier graag beter in wil worden kun je het volgende doen als je op stap gaat gebruik dan geen GPS of stratenplan of ga in de winter lekker aan de legpuzzel.
 • Muzikale intelligentie: wil je op dit vlak graag beter in worden dan kun je het volgende doen luister dan wat vaker naar muziek en vaak naar verschillende soorten muziek en ga oefen met spelen op muziekinstrumenten.
 • Lichamelijk- kinesthetische intelligentie: als je hier graag in wilt verbeteren kun je het volgende doen overhaal je partner om op dansles te gaan of ga op yoga zo leert je lichaam verschillende soorten bewegingen te maken.
 • Intrapersoonlijk intelligentie: wil je op deze vlak verbeteren dan kun je beste het volgende doen verhoogt je eigen zelfkennis door een dagboek bij te houden en te oefenen met meditatie.
 • interpersoonlijke intelligentie: wil je graag hier in verbeteren dan kun je het volgende doen zoek naar vrijwilligerswerk of leer samenwerken door een teamsport te gaan doen en train je zelf door actief te luisteren naar anderen.
 • Natuurlijk intelligentie: wil je graag hier in verbeteren dan kun je het volgende doen ga een dakterras aanleggen of anderen dingen die je in de tuin kunt doen zoals kweken van groentes en ga regelmatig wandelen zo zie meer van de natuur en dieren en geniet daar ook van.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Intelligentie&oldid=732814"