Middelpunt

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 31 jan 2016 om 12:03 (Categorie:Wiskunde verwijderd; Categorie:Meetkunde toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een zwarte cirkel met in het midden een rood middelpunt.

Een Middelpunt is een punt in een cirkel of in een bol dat precies in het midden ligt. Hierdoor is aan alle kanten van het punt precies dezelfde afstand. Een middelpunt is voor veel dingen belangrijk. Zo kan je zonder het middelpunt niet weten wat de oppervlakte of omtrek van de cirkel of bol is en je weet niet waar de straal of de diameter zitten. Het middelpunt bepalen kan lastig zijn, maar ook makkelijk. Het ligt aan de situatie. Als je een uitgeprinte cirkel krijgt en daar staat geen diameter, straal of middelpunt op, is het heel erg lastig. Maar als je zelf een cirkel tekent met een passer is het makkelijker. Op de plaats waar het metalen pennetje heeft gestaan, is dan de plek van het middelpunt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Middelpunt&oldid=431455"