Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Murano

Uit Wikikids
Versie door Dilano (overleg | bijdragen) op 23 apr 2010 om 19:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Murano''' is een klein en mooi dorp in Italië met 5593 inwoners in het jaar 2007. Het ligt aan een lagune, de Lagune van Venetië. Murano i...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Murano is een klein en mooi dorp in Italië met 5593 inwoners in het jaar 2007. Het ligt aan een lagune, de Lagune van Venetië. Murano is net zo mooi als Venetië, maar niet zo'n grote stad. Het dorp bestaat uit allemaal eilandjes en vele bruggen. Een specialiteit uit het dorp is glaswerk. Het gebied waar nu Murano ligt, werd voor het eerst bewoond door de Etrusken (de noordelijke voorvaderen van de Romeinen). Vroeger was het een belangrijk handelscentrum en een grote stad. Maar vanaf de 11e eeuw verhuisden veel inwoners naar Venetië, Ludo en Sant'Erasmo. Anders zou Murano een grote stad als Venetië kunnen worden. Tegenwoordig zijn toerisme en visserij erg belangrijk voor de economie van de stad.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Murano&oldid=154898"