Oorlog

Uit Wikikids
Versie door Kalta3 (overleg | bijdragen) op 6 jan 2012 om 21:10 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Oorlog''' is een strijd tussen volkeren of landen. Hierbij worden wapens gebruikt. Als verschillende groepen binnen een land met elkaar oorlog voeren heet dat g...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oorlog is een strijd tussen volkeren of landen. Hierbij worden wapens gebruikt. Als verschillende groepen binnen een land met elkaar oorlog voeren heet dat geen oorlog maar burgeroorlog. Een oorlog is een wereldoorlog als de sterkste landen met elkaar vechten. Oorlogen tussen landen is weinig voorkomend in de 21e eeuw. Het tegenovergestelde van oorlog is vrede. Dat is als volkeren elkaar aardig vinden. Er zijn ook andere vormen tussen oorlog en vrede, als wapenstilstanden en de Koude Oorlog. Vanaf het begin zijn wetten een belangrijke oorzaak voor oorlogen. Een oorlog is een oorlog als:

  1. 1 Er meer dan 1000 doden zijn op het slagveld.
  2. 2 Het van tevoren voorbereid is door belangrijke mensen.
  3. 3 Het wordt toegelaten door de regering.

De bekendste oorlogen zijn o.a. de Tweede Wereldoorlog en de Eerste Wereldoorlog. Recentere oorlogen zijn bijvoorbeeld de Golfoorlog.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oorlog&oldid=214241"