Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Dyscalculie of Kunst

Psychologie: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
 
Regel 1: Regel 1:
'''Psychologie''' is de wetenschap, die zich bezighoudt met het gedrag en innerlijke leven van de mens. Psychologie is een vrij moderne wetenschap, aangezien het pas tijdens de 19e eeuw ontstond en sinds de 20e eeuw wijd beoefend wordt. Een bekende psycholoog is de Oostenrijker [[Sigmund Freud]].  
+
'''Psychologie''' is de [[wetenschap]], die zich bezighoudt met het gedrag en innerlijke leven van de mens. Psychologie is een vrij moderne wetenschap, aangezien het pas tijdens de 19e eeuw ontstond en sinds de 20e eeuw wijd beoefend wordt. Een bekende psycholoog is de Oostenrijker [[Sigmund Freud]].  
  
 
== Neuro-psychologie ==
 
== Neuro-psychologie ==

Huidige versie van 3 dec 2021 om 16:30

Psychologie is de wetenschap, die zich bezighoudt met het gedrag en innerlijke leven van de mens. Psychologie is een vrij moderne wetenschap, aangezien het pas tijdens de 19e eeuw ontstond en sinds de 20e eeuw wijd beoefend wordt. Een bekende psycholoog is de Oostenrijker Sigmund Freud.

Neuro-psychologie

Een samengaan van de neurologie en psychologie is de neuro-psychologie, waar gekeken wordt naar de werking (functies) van de hersenen en welk effect dit heeft op het gedrag.

Een bekende neuro-psycholoog is de hoogleraar Professor Eric Scherder.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Psychologie&oldid=695378"