Robert Mugabe

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 31 dec 2021 om 00:05 (Robotgeholpen doorverwijzing: Dictator - Koppeling(en) gewijzigd naar Dictatuur)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
President Robert Mugabe

Robert Mugabe (Kutama, 21 februari 1924 - Singapore, 6 mei 2019) was een Zimbabwaans politicus en was ook de regeringsleider van Zimbabwe van 1980 tot 2017. Hij was een strenge politicus, volgens sommigen was hij zelfs als een dictator.

Kritiek

Er was veel kritiek op de politiek van Mugabe. Hij antwoordde met: "jullie moeten je vuile bek houden". Waarnemers van de Verenigde Naties mochten het land niet in, waardoor ze de omstandigheden in Zimbabwe niet konden controleren, dus was het niet helemaal bekend hoe het er in het land aan toe gaat.

Buitenlanders

Mugabe had het niet zo op de buitenlanders. Vooral de Britten (die zijn land als een kolonie hadden voor lange tijd) mocht hij niet. Daarom veranderde hij de naam van de hoofdstad "Salisbury" in 1982 ook naar Harare.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Robert_Mugabe&oldid=699909"