Samenwerken: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 8: Regel 8:
   
 
Ook kun je gebruik maken van een spel om groepjes te maken. Klik hieronder om leuke ideeën te lezen.
 
Ook kun je gebruik maken van een spel om groepjes te maken. Klik hieronder om leuke ideeën te lezen.
 
== Succesvol samenwerken ==
 
 
Om succesvol samen te werken is het belangrijk om goede gesprekken met elkaar te voeren. Hoe je dit is te lezen bij ELKAAR BEGRIJPEN.
 
 
Tijdens het samenwerken werk je samen aan een gezamenlijk doel, namelijk het uitvoeren van de opdracht. Hoe bereik je dit doel nu op een goede manier?
 
 
# Je neemt je verantwoordelijkheid. Jij bent net zo verantwoordelijk voor het uitvoeren van de opdracht als een ander. Je denkt niet alleen aan jezelf, maar aan de groep!
 
# Zorg voor goede communicatie. Je overlegt met elkaar en gaat niet je eigen gang. Je luistert naar ideeën en probeert deze ideeën in te zetten.
 
# Je maakt afspraken. Wat doen we wel en wat doen we niet?
 
# Je toont inzet. Je laat zien dat je gemotiveerd bent. Wanneer je goed aan het werk bent, zullen de anderen in je groep dit zien en waarderen. Je krijgt erkenning! Probeer ook anderen te motiveren. Vraag naar de ideeën van anderen.
 
# Verdeel de taken. Wat is jouw rol in de groep? Wat wordt er van je verwacht? Als dit duidelijk is, kan iedereen goed aan het werk.
 
 
[[Categorie:Maatschappij]]
 

Versie van 8 jun 2020 19:31

Op school moet je vaak samenwerken. Het woord zegt het al: je werkt ergens samen aan. Dit kan in tweetallen of in groepjes van 3 of meer kinderen. Het samenwerken begint bij het maken van een tweetal of groepje. Soms besluit de juf of meester wie met elkaar samen werkt, maar het kan ook dat de klas dit zelf mag beslissen. Hoe maak je nou snel en goed een groepje.

  1. Het is belangrijk om met iedereen samen te kunnen werken. Je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn, maar wel met elkaar over weg kunnen.
  2. Je kan niet altijd met je vrienden of vriendinnen in een groep. Probeer ook eens een nieuwe groep te maken, zodat je leert om met iedereen te werken!
  3. Je maakt geen ruzie. Zit iemand al bij een ander in de groep, dan kijk jij wie er nog over is.

Ook kun je gebruik maken van een spel om groepjes te maken. Klik hieronder om leuke ideeën te lezen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Samenwerken&oldid=620590"