Shania Twain

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 15 nov 2020 om 16:40 (Categorie:Pseudoniem toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eilleen Regina Edwards (Windsor (Ontario), 28 augustus 1965), beter bekend als Shania Twain, is een Canadese countryzangeres die heel erg bekend werd met hits als "You're still the one" en "That don't impress me much". Ze verkocht meer dan 71 miljoen platen over de hele wereld. Haar bestverkopende album Come on over, dat ruim 41 miljoen keer verkocht werd.

Levensverloop

Toen Shania twee jaar oud was gingen haar ouders scheidden. Haar moeder hertrouwde met Jerry Twain, een Ojibwa-indiaan. Hij adopteerde Shania en voedde haar op. Later nam ze zijn achternaam aan. Shania begon haar carrière als countryzangeres, al gauw veranderde ze dat in Shania Twain. De ouders van haar hadden maar weinig geld en dus had ze weinig mogelijkheden om haar stem te ontwikkelen. Toen ze acht was stond ze al in cafés/clubs te spelen. Toen ze 21 was kwamen alle twee de ouders om in auto-ongeluk, zij moest nu voor hun drie kinderen zorgen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Shania_Twain&oldid=635121"