Slavernij in Afrika

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 27 feb 2018 om 13:35 (Categorie:Afrika toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Slavernij in Afrika is nog steeds een groot probleem. De slavernij heeft een lange geschiedenis. Er werden veel slaven verhandeld door Arabieren en ook tijdens de Atlantische slavenhandel. De vraag naar slaven heeft verschillende koninkrijken opgeleverd die steeds in oorlog waren zodat er krijgsgevangenen gemaakt konden worden die nodig waren voor vervoer van slaven. Dit gebeurde ook in de koloniale periode in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. De koloniale overheersers probeerden vanaf 1900 de slavernij te onderdrukken maar dat had weinig succes. Na de dekolonisatie is de slavernij blijven bestaan. Alhoewel het eigenlijk verboden is.

Slavernij komt voor in de Sahel en in mindere mate ook in de Hoorn van Afrika. In Mauritanië, Mali, Nigeria, Tsjaad en Sudan komt slavernij voor in de vorm van geërfd lijfeigenschap. Traditionele vormen van slavernij komen voor in Ghana, Benin, Togo en Nigeria. Ook komt mensenhandel en het ronselen van kindsoldaten en kinderarbeid. In Sub-Saharisch Afrika worden ongeveer 660.000 mensen gedwongen tot dwangarbeid. Dat zijn mensen die werken in de diamantmijnen van Sierra-Leone en Liberia. Dit hangt ook samen met de burgeroorlog in deze regio's.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slavernij_in_Afrika&oldid=508873"